Bijl Carwash bouwt geheel nieuwe wasstraat!

Foto: Bijl Carwash

WAALWIJK – Bijl Carwash heeft grootse plannen voor zijn locatie aan de Professor van ’t Hoffweg op industrieterrein Zanddonk. De bestaande wasstraat wordt volledig vernieuwd en uitgebreid, met als hoogtepunt een gloednieuwe 40 meter lange wasstraat van het gerenommeerde Duitse merk Dico. Deze state-of-the-art installatie maakt gebruik van textiel borstels, wat niet alleen voor een betere reiniging zorgt, maar ook zacht is voor de lak van de auto’s.

Met de nieuwe machine kan Bijl Carwash maar liefst 50 auto’s per uur wassen, wat de doorloopsnelheid aanzienlijk verbetert en de kwaliteit van de wasbeurten garandeert. Daarnaast wordt het stofzuigplein uitgebreid naar 11 plaatsen, zodat klanten na het wassen ook de binnenzijde van hun auto zelf kunnen reinigen.

Het gebruik van textiel voor het wassen vereist echter meer water (550 liter per auto). Om dit milieuvriendelijk op te vangen, investeert Bijl Carwash in een waterzuiveringsinstallatie. Onder de grond zullen 4 tanks met een totale capaciteit van 150.000 liter worden geplaatst, waarmee het gebruik van leidingwater kan worden beperkt tot slechts ongeveer 40 liter per auto.

Vanwege de omvang van de verbouwing zal de wasstraat vanaf medio mei gedurende ongeveer 8-10 weken gesloten zijn. Gedurende deze tijd zullen klanten worden verwelkomd bij de self-service vestiging aan de Noorderparallelweg, inclusief handmatige voorwasfaciliteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen