Jeu de boules erg populair in gemeente Waalwijk

Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Jeu de boules wint aan populariteit! Het is een leuk en laagdrempelig spel waar jong en oud gezamenlijk aan mee kan doen. Op veel plaatsen in gemeente Waalwijk wordt dagelijks gebould. GO Fit-beweegcoach Ine van Liempd en EWPC Boule d’Argent organiseren samen een open toernooi: de Wolluk Cup. Het geeft iedereen de kans om eens tegen elkaar te spelen.

“Op meerdere locaties in gemeente Waalwijk zijn jeu de boules-banen aangelegd. Sommige baantjes worden veelvuldig gebruikt door wijkbewoners. Ze spreken er op vaste momenten met elkaar af om te gezellig te boulen. Het is niet alleen een beweegmoment, maar zeker ook een moment van ontmoeten”, aldus GO Fit-beweegcoach Ine van Liempd.

“Afgelopen zomer namen wij als beweegcoaches het initiatief om elke dinsdagmiddag te gaan spelen op het Vredesplein in Waalwijk, waar ook een mooie baan ligt. We begonnen met een klein groepje, maar inmiddels doen elke week een flink aantal wijkbewoners mee. Aansluitend drinken we samen gezellig een kopje koffie.

Naast de openbare jeu de boules-banen in de wijken zijn er in gemeente Waalwijk ook verenigingen actief. Zo zijn de banen van Petanque Vereniging Sprang-Capelle bij sporthal Zidewinde vrijwel dagelijks volop in gebruik. Ook kun je boulen bij het Gilde Besoyen en bij EWPC Boule d’Argent, naast het Parkpaviljoen in Waalwijk. Samen met die laatstgenoemde club organiseren we een ‘wijkentoernooi’: de Wolluk Cup. We hopen dat veel inwoners van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik eraan meedoen.”

Praktische informatie

Ine legt uit wat de Wolluk Cup inhoudt: “Voorafgaand oefen je op de jeu de boules-baan in jouw eigen wijk of buurt in Sprang-Capelle, Waalwijk of Waspik. Iedereen is vervolgens welkom om mee te doen aan de Wolluk Cup, het eindtoernooi.” De Wolluk Cup vindt plaats op donderdag 30 mei van 10.30 tot 15.00 uur op de banen van EWPC Boule d’Argent, naast het Parkpaviljoen in Waalwijk. Meedoen is gratis en voor koffie, een broodje en een soepje wordt gezorgd.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op https://gowaalwijk.nl/jeu-de-boulestoernooi. Neem voor vragen over de Wolluk Cup of over het wekelijke jeu de boules-uur op het Vredesplein contact op met Ine van Liempd, tel. 06-33041431.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen