Gemeenteraad Waalwijk stelt nieuwe centrumvisie vast met daarin mooie ambities

Foto:

WAALWIJK – De vorige visie op het winkelcentrum van Waalwijk stamt uit 2017 en sindsdien is de retailmarkt aanzienlijk veranderd. Met de vergrijzing van De Els en de groeiende leegstand is het hoog tijd voor een nieuwe visie en actie.

In de recente raadsvergadering van 11 april werd deze nieuwe visie besproken. Het ambitieuze document moet richting geven aan de ontwikkeling van het centrum van Waalwijk. Hoewel niet alles precies volgens plan zal verlopen, biedt het wel een duidelijke koers.

Belangrijke punten waar we mee aan de slag willen:

  • Nieuwbouw voor winkels op De Els: Er is behoefte aan een herontwikkeling van De Els om tegemoet te komen aan de veranderde winkelbehoefte. Dit omvat een mix van dagelijkse boodschappen, aanvullende winkels en ruimtes om te ontmoeten en te verblijven.
  • Realiseren van woningen: Er is een grote behoefte aan meer woningen in Waalwijk. Daarom worden er boven De Els woningen voorzien, voornamelijk gericht op starters. Dit kan betekenen dat de gebouwen de hoogte in moeten gaan.
  • Een nieuw winkelrondje: Het plan omvat een herinrichting van het centrum, met een nieuw winkelrondje dat loopt van Raadhuisplein, Stationsstraat, Van Haren Schoenen, Hema en terug via Grotestraat naar het Raadhuisplein.
  • Aandacht voor bereikbaarheid, groen, water en parkeren: De herinrichting zal ook extra aandacht besteden aan groenvoorzieningen en waterpartijen. Er wordt zelfs gedacht aan het terugbrengen van de oude Waalwijkse rivier De Loint.

Samen met andere politieke partijen heeft Lokaal Belang het college gevraagd om drie verschillende voorstellen uit te werken met bijbehorende kostenplaatjes, om ervoor te zorgen dat de plannen betaalbaar blijven. We zijn enthousiast over de ontwikkelingen en kijken ernaar uit om ‘Waalwijk leeft’ te maken!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen