Bowy Schouten wint AMAI Publieksprijs met Instagram account @meneermens

Foto: AMAI

Op 30 maart jongstleden vond in het Parktheater in Eindhoven de uitreiking van de AMAI Awards 2024 plaats tijdens de Avond van de AMAI. Deze jaarlijkse prijsuitreiking bekroont het beste Nederlandstalige gedicht, de beste Nederlandstalige quote, het beste Nederlandstalige spoken word en het favoriete account van een Nederlandstalige dichter/quoter op Instagram van het afgelopen jaar. Zowel het publiek als een vakjury selecteren de winnaars. Het publiek koos Bowy Schouten uit Waalwijk als winnaar in de categorie ‘Publieksprijs favoriete account op Instagram: @meneermens’. 

De vakjury, samengesteld uit Vrouwkje Tuinman (voorzitter), René Oskam, Joost Oomen, Iris Penning, Erik Jan Harmens, Jasmijn Lobik en Yke Schotanus, heeft de volgende winnaars gekozen uit een longlist van 100 gedichten en 50 quotes, gebaseerd op meer dan 2400 inzendingen:

– Juryprijs beste gedicht: @gedichtenvanrosalie (Rosalie Vogelaar)
– Juryprijs beste quote: @vanthartjes (Sarina Alberts)

Het publiek heeft uit dezelfde longlist, waarop gestemd kon worden van 28 januari tot en met 25 februari, de volgende winnaars gekozen:

– Publieksprijs beste gedicht: @almightymeerkatt (Timon K. Hooftman)
– Publieksprijs beste quote: @zielspraak (Ivy Pelkmans)
– Publieksprijs favoriete account op Instagram: @meneermens (Bowy Schouten)

Voor de categorie spoken word heeft de vakjury bestaande uit Kelly Verdonk (voorzitter), Justin Samgar de Verteller, Lev Avitan, Gershwin Bonevacia en Yke Schotanus @meestalwel (Mees van Rijswijk) als winnaar gekozen. Het publiek heeft in deze categorie gekozen voor @zoestadsdichtervanleiden (Zoë van de Kerkhof).

De winnende gedichten, spoken words en quotes, evenals de juryrapporten, zijn te bekijken op www.amaiaward.nl of via @amai_award op Instagram. De winnaars hebben een AMAI award ontvangen en een speciaal prijzenpakket van sponsor Uitgeverij Palmslag.

AMAI staat voor Alle Monden Award Instagram en is een initiatief van Stichting AMAI en het inspiratiecollectief @allemonden. Deze verkiezing is opgezet om de vele online dichters en quoters op Instagram onder de aandacht te brengen van een breder publiek en Instapoëzie in al haar vormen de erkenning te geven die het verdient.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen