Winnaars van de Waalwijkse dichtwedstrijd

Foto: pxhere.com

WAALWIJK – Het is Wereld Pöeziedag vandaag, een dag waarop de gemeente extra aandacht schenkt aan de pracht en kracht van de dichtkunst. De afgelopen maanden hebben stadsdichter Romy van Dongen, DichterbijWaalwijk en De Bibliotheek Waalwijk de handen ineengeslagen voor de Waalwijkse Pöeziewedstrijd.

Uit alle inzendingen zouden er 3 winnaars gekozen worden. De jury was overweldigd door de vele inzendingen, maar liefst 96 deelnemers uit vrijwel heel Nederland. Daarom zijn er maar liefst 7 winnaars gekozen. Klik HIER om te lezen wie er hebben gewonnen en wat zij hebben geschreven.

Er komen 5 nieuwe borden bij de Poëzieroute met de inzendingen van de 7 winnaars. De indeling en de winnaars zijn als volgt:

1 bord met de jeugdwinnaar:

  • Djavi van OBS De Hoef

Er zijn 3 wollukjes winnaars die samen op 1 bord komen:

  • Laura van de Riet
  • Lucas Verkerk
  • Annemarie Steenbergen

3 borden met vrije gedichten:

  • Laurens Hoevenaren
  • Frida Hansum
  • Frits Niemans

De gemeente feliciteert alle dichters die gewonnen hebben, maar willen alle andere deelnemers van de wedstrijd ook hartelijk bedanken met het meedoen.

De jury

De gedichten werden geanonimiseerd en beoordeeld door de jury. De jury bestond uit Romy van Dongen (stadsdichter Waalwijk), Thieu Mertens (bestuurslid DichterbijWaalwijk), Heleen van Oord en Fleur Poelgeest (docenten Willem van Oranje College), Agnes van Eeten (programmamaker Bibliotheek Midden-Brabant).

Het beoordelen van poëzie is heel subjectief en gebaseerd op smaak. De jury heeft gekeken naar creativiteit in taalgebruik en techniek. Impact en boodschap, dus de vraag of het gedicht je raakt en hoe kun je het werk interpreteren? We hebben hierbij ook de gebruikers van de poëzieroute in ons achterhoofd gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen