Korte cursus analoge fotografie

Foto: KCW

WAALWIJK – Fotograferen met een rolletje ouderwets? Zeker niet! Analoge fotografie is net als vinyl platen en cassettebandjes helemaal hip en juist weer modern. Bij Kunstencentrum Waalwijk kun je binnenkort weer in vier lessen (totaal 10 uur les) ambachtelijk leren ontwikkelen en afdrukken.

Elke (toekomstige) fotograaf zou eigenlijk een tijdje analoog moeten fotograferen. Omdat je het resultaat van je werk pas later kunt bekijken moet je véél zekerder zijn van je zaak. Het dwingt je om beter te kijken, geconcentreerder te fotograferen en je minder te laten afleiden door irrelevante zaken.

‘Slow photography’ zoals analoog tegenwoordig ook wel eens wordt genoemd, voelt totaal anders dan digitaal. De aandacht die je besteedt aan 1 beeld is veel intenser. Afdrukken op fotopapier is bovendien een prachtige ervaring en gewoon in Waalwijk te leren!

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van onze zeer goed uitgeruste donkere kamer, waar maar liefst tien (!) ruime werkplekken beschikbaar zijn. Alle noodzakelijke materialen zijn ruimschoots aanwezig. Heb je zelf (nog) geen analoge camera? Er is een aantal analoge spiegelreflexcamera’s met zoomobjectief beschikbaar voor bruikleen.

In vier sessies komen de ins en outs van analoge zwartwit fotografie aan de orde: camerabediening, negatiefontwikkeling en afdruk- en vergrotingstechnieken.

De basis na de cursus onder de knie en krijg je er geen genoeg van? Bij Kunstencentrum Waalwijk zijn diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. En ook vrij werken is mogelijk!

Schrijf je nu in voor de korte cursus analoge fotografie op www.kunstencentrumwaalwijk.nl
Daar is ook de mogelijkheid voor het inschrijven van vele andere cursussen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen