Lekker in je vel tijdens de GO Healthy-week in april

De smoothiefiets is een ludieke win-win: door te fietsen, maak je een verse fruitsmoothie. Organisaties in gemeente Waalwijk met meer dan 25 medewerkers kunnen een dag de smoothiefiets op hun werkplek winnen.
De smoothiefiets is een ludieke win-win: door te fietsen, maak je een verse fruitsmoothie. Organisaties in gemeente Waalwijk met meer dan 25 medewerkers kunnen een dag de smoothiefiets op hun werkplek winnen.
Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Van zondag 7 april t/m zaterdag 13 april is het GO Healthy-week. In deze week vragen GO Waalwijk en samenwerkende organisaties op allerlei manieren extra aandacht voor een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving. Er zijn tal van leuke acties en activiteiten waar je aan mee kunt doen.

Het volle weekprogramma bestaat uit meer dan 20 acties en activiteiten. GO Healthy-regisseur Edwin Kleiboer vertelt: “Lekker in je vel zitten is de overkoepelende boodschap van alle activiteiten die we organiseren. Dit betekent voor iedereen iets anders. We zetten in op gezonde voeding en voldoende beweging, maar ook op thema’s een goede nachtrust, sociale contacten, mentale gezondheid en preventie. We organiseren de GO Healthy-week voor de derde week. Dankzij samenwerking met allerlei organisaties die zich op dit gebied inzetten voor de inwoners van Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik, waren de vorige edities een succes. Ook dit jaar staan er veel mooie acties gepland en starten we bovendien met nieuwe initiatieven.”

Enkele activiteiten in de GO Healthy-week

  • Zondag 7 april | GO in Balans-event: een gratis middag in Theater De Leest voor iedereen met interesse in bewegen, vitaal en gezond ouder worden. Te gast zijn onder meer Barbara de Loor van Nederland in Beweging en dr. Stefan van Rooijen. Namens GO Healthy verzorgt VitaTilly een presentatie met live cooking: alle deelnemers worden op lekkere en gezonde tussendoortjes getrakteerd. Ook zijn er demo’s, een looptest met de SmartFloor, interactieve workshops met DrumTastic en optredens door de Gouden Dans en BreakSquad.
  • Maandag 8 april | De Kansenfabriek ontwikkelde een recept voor de inwoners van gemeente Waalwijk. Het recept wordt op maandagmiddag 8 april om 14.00 uur feestelijk geïntroduceerd in supermarkt PLUS Van Engelen in Waalwijk.
  • Maandag 8 april | Gastspreker Irene Walk van TeamFit neemt sportaanbieders mee in wat nodig is om tot een gezondere sportomgeving te komen. Aan bod komen onderwerpen als een gezond aanbod in de kantine en een rookvrije sportaccommodatie. Deelname voor clubs is gratis.
  • Dinsdag 9 april | Een feestelijke start voor Stichting Fietsmaatjes om 13.30 uur in Buurthuis Bloemenoord in Waalwijk. Iedereen die meer wil weten over Fietsmaatjes of de duofiets is welkom om erbij aanwezig te zijn.
  • Woensdag 10 april & donderdag 11 april | Op woensdag 24 april start de 8e editie van de Nationale Diabetes Challenge Waalwijk. Voor meer informatie en inschrijvingen zijn er drie informatiemomenten: op 10 april gelijktijdig in Buurthuis Bloemenoord in Waalwijk en Den Bolder in Waspik en op 11 april in Zidewinde in Sprang-Capelle. De infomomenten zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Wie wil, kan meedoen met een korte wandeling ter kennismaking.
  • Donderdag 11 april | GO Healthy-regisseur Edwin Kleiboer is live te gast bij Eric Dankers van Langstraat FM tussen 10.00 en 11.00 uur.
  • Vrijdag 12 april | In samenwerking met Maikel Govaarts organiseert GO Waalwijk een fietstrainingsdag voor 55-plussers. Doel is om de fietsvaardigheid te vergroten en met meer plezier en vertrouwen te fietsen.
  • De Kazerne Waalwijk organiseert tijdens de GO Healthy-week diverse workshops voor bezoekers waarbij stilgestaan wordt bij fysieke en mentale gezondheid.

Winacties

Voor sport- en cultuurverenigingen is er een leuke actie: ze kunnen gratis fruit winnen op hun locatie op zaterdag 13 april. Organisaties met meer dan 25 medewerkers maken kans op een heuse smoothiefiets op hun werkplek. Op de website en sociale media van GO Waalwijk wordt uitgelegd hoe ieder kans maakt op deze prijzen.

Praktische informatie

Het complete programma van de GO Healthy-week en meer informatie over genoemde activiteiten lees je op de website www.gowaalwijk.nl/go-healthy-week. Bij vragen over GO Healthy of interesse om als organisatie, school of club aan te haken op de GO Healthy-week kun je contact opnemen met GO Healthy-regisseur Edwin Kleiboer: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen