GO Urban-maand met speciale activiteiten bedacht met en voor jongeren

Voetballende meiden tijdens een activiteit van GO Urban op het Cruyff Court in Waalwijk
Voetballende meiden tijdens een activiteit van GO Urban op het Cruyff Court in Waalwijk
Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Speciaal voor tieners en jongeren tussen 12 en 16 jaar organiseert GO Waalwijk samen met diverse organisaties de GO Urban-maand. In april worden vier weken op rij allerlei events georganiseerd. Deelname is gratis.

“Jongeren tussen 12 en 16 jaar vallen vaak een beetje buiten de boot”, weten buurtsportcoach Rens van Heijst en buurtsportwerker Elke Forkink van GO Waalwijk. “Leerlingen van groep 8 voelen zich vaak te groot voor naschoolse activiteiten waar ze jongere kinderen tegenkomen. Eenmaal op de middelbare school zijn ze juist weer te jong om met activiteiten mee te doen. Tegelijkertijd merken wij dat het best lastig is om dingen te organiseren die ze echt leuk vinden. Daarom hielden we onlangs een korte enquête, met hulp van twee jongens uit de wijk. Wat vind je leuk om te doen, waar moeten activiteiten plaatsvinden, wil je iets doen met jongens en meiden of bijvoorbeeld alleen met meiden? Al dat soort vragen legden we voor en samen dachten we na over leuke activiteiten. Nu is het tijd voor actie. In april organiseren we vier toffe events!”

Festival ‘Kick-off the summer’

De GO Urban-maand trapt af met het festival ‘Kick-off the summer’ op woensdagmiddag 3 april, speciaal voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. Er wordt voornamelijk aandacht besteed aan sport en activiteiten voor meiden. Op en rond het Cruyff Court kan iedereen gezellig meedoen met goalcha, crossfit, graffiti, er staat een pannakooi, er is een DJ en een foodkraam met lekkere snacks. Bij het festival zijn ook Jongerencentrum Tavenu, Kunstencentrum Waalwijk en andere organisaties betrokken. Het event wordt mogelijk gemaakt door GO Waalwijk, met een bijdrage uit de Johan Cruyff Foundation. “We hebben er superveel zin in”, aldus een enthousiaste Elke. “Doel van de GO Urban-maand is om met meer jongeren in contact te komen. Bij succes zullen we vaker activiteiten voor deze leeftijdsgroep gaan organiseren. We hopen dan ook op veel deelnemers uit de hele gemeente Waalwijk. Natuurlijk zijn toeschouwers ook van harte welkom.”

Voetbaltoernooi, padel en wipe-out

Op vrijdag 12 april staat het voetbaltoernooi FC Straat op de GO Urban-agenda. Op woensdag 17 april wordt een padeltoernooi georganiseerd en op woensdag 24 april sluit de GO Urban-maand af met een stoere ‘wipe out’ in Zwembad Olympia. Deelname aan alle activiteiten is gratis, wel is vooraf aanmelden verplicht. Meer informatie is te vinden op www.gowaalwijk.nl/gourban. Ook kun je bij vragen bellen met buurtsportwerker Elke Forkink: 06-13531088.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen