Raadsgriffier Jeske Louer verlaat de gemeente Waalwijk

Griffier van de gemeenteraad Waalwijk: Jeske Louer
Griffier van de gemeenteraad Waalwijk: Jeske Louer
Foto: BeeldFirma

WAALWIJK – Griffier Jeske Louer verlaat de gemeenteraad van Waalwijk. Na twintig jaar werkzaam bij de griffie van Waalwijk vertrekt ze naar Waterschap De Dommel. Ze gaat daar aan de slag als bestuursadviseur.

Louers’ laatste werkdag is op donderdag 28 maart. In de tussenliggende periode – van 28 maart tot het aanstellen van een nieuwe griffier – zal de huidige plaatsvervangende griffier Frances Opperman de griffierstaak op zich nemen.

Frances Opperman (Foto: BeeldFirma)

Een griffier zorgt voor inhoudelijke, strategische en procedurele ondersteuning van de gemeenteraad. Als eerste adviseur van de raad ondersteunt de griffier – samen met haar team – de raad, de raadsleden en voorzitter van de raad. De griffie heeft ook een belangrijke rol om inwoners te betrekken bij het raadswerk, democratische participatie en de lokale besluitvorming.

Procedure

De zoektocht naar een nieuwe griffier wordt opgestart. De raad regelt zelf zijn opvolging. Het uitvoeren van dit traject ligt primair bij de werkgeverscommissie. Deze commissie zal met behulp van een externe partij tot een functieprofiel en sollicitatieprocedure komen. De fractievoorzitters, burgemeester en gemeentesecretaris zullen waar mogelijk bij dit proces worden betrokken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen