Basisschoolleerlingen denken mee aan veilige oversteek rondom Jan Strengebrug Waspik

Foto: Gemeente Waalwijk

WASPIK – Op donderdag 22 februari bezocht wethouder Timon Klerx samen met zijn collega’s basisschool De Brug in Waspik om de presentaties van de leerlingen bij te wonen. De leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 kregen de opdracht van de gemeente, verkeersouders en de basisschool om mee te denken over de verbetering van de verkeersveiligheid rondom de Jan Strengebrug.

De geplande onderhoudswerkzaamheden aan de Jan Strengebrug wil de gemeente graag benutten om de bovengrondse inrichting van de straat en de oversteekplaats naar de school veiliger te maken. Hiervoor wil de gemeente graag gebruikmaken van de ervaringen en ideeën van de leerlingen.

Presentaties en maquettes

De leerlingen hebben in groepjes hun ideeën uitgewerkt. Dit hebben ze gepresenteerd aan de wethouder en het projectteam, zowel in de vorm van een presentatie als een maquette. De ideeën varieerden van het creëren van een loopbrug tot het verplaatsen van het zebrapad aan het uiteinde van de brug.

Hoe gaat het nu verder?

Alle ideeën van de leerlingen worden zorgvuldig bekeken. Indien mogelijk worden ze opgenomen in het nieuwe ontwerp van de Jan Strengebrug. De onderhoudswerkzaamheden aan de Jan Strengebrug, inclusief eventuele aanpassingen aan de weg, zullen in augustus 2024 van start gaan.

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact op met projectleider Rob Cox via e-mail [email protected] of telefonisch via 0416-683 456.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen