Gezoomde valkparkiet van Waalwijker Eddy Le Sage wint goud bij NK Zang- en Siervogels in Hardenberg

Jones
Jones
Foto: Eddy le Sage

In de Hardenbergse Evenementhallen vindt momenteel de Dierenparade Noordshow plaats, gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap 2024 voor Zang- en Siervogels, georganiseerd door de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers (NBVV). Duizenden dierenliefhebbers uit binnen- en buitenland verzamelen zich hier om deel te nemen aan dit grootschalige evenement en te genieten van duizenden wedstrijdvogels en kleindieren.

Met 621 deelnemers en maar liefst 5244 wedstrijdvogels belooft het NK2024 een indrukwekkende showcase van vogels te worden. Bovendien zijn er 621 kooien met vogels beschikbaar voor aankoop, waardoor bezoekers ruime keuzemogelijkheden hebben.

Nederlands Kampioen

Eddy Le Sage uit Waalwijk werd voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen met een van zijn Gezoomde Valkparkieten, behaalde een indrukwekkende score van 93 punten. Ondanks de felle concurrentie van ongeveer 100 valkparkieten, toont de hobbykwekerij Valkenhof Waalwijk een mooie verdeling van de prijzen in diverse categorieƫn vogels.

De officiƫle opening vond plaats op donderdag, en de show zal doorgaan tot en met zaterdag. Speciaal voor de kinderen is er een Mega kinderboerderij opgezet om hun ervaring nog specialer te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen