Workshop schilderen op water tijdens Kunstcafé

Foto: KCW

WAALWIJK – Op donderdagavond 30 november organiseert Kunstencentrum Waalwijk een bijzonder Kunstcafé waarbij de kunstvorm Ebru centraal staat. Deelnemers gaan deze avond letterlijk schilderen op water.

Ebru, in het Nederlands ook wel marmeren genoemd, is een schildertechniek waarbij bijzondere patronen worden gemaakt met verf op water. De kunst van het marmeren werd zo’n 2000 jaar geleden ontdekt in China, maar bleef lange tijd geheim. In de 12e eeuw na Christus werd het populair in Japan waar het Suminagashi (drijvende inkt) werd genoemd. Later werd het ook populair in India, Perzië (nu Iran) en Turkije, waar het de naam Ebru kreeg.

Deelnemers gaan deze avond onder begeleiding kennismaken met deze kunstvorm. Aan het einde van het proces kunnen afdrukken worden gemaakt op papier.

Bij het Kunstencentrum krijgt u deze avond les van Ad van Bokhoven en Richard Hoog Antink. Kosten voor de avond zijn €30,- per persoon. Natuurlijk zoals altijd bij een Kunstcafé inclusief materialen, drankjes en wat nootjes. De avond begint om 19.30 en is rond 21.30 uur afgelopen.

Inschrijven en betalen (via iDeal) kan op www.kunstencentrumwaalwijk.nl
Lukt het niet om te in te schrijven? Stuur even een mailtje naar [email protected] o.v.v. Kunstcafé Schilderen op water.

Meer informatie over andere activiteiten en cursussen kunt u vinden op dezelfde site. Lukt het niet om in te schrijven? Kom dan even in het Kunstencentrum aan de Irenestraat 3.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen