Unieke samenwerking voor een kleurrijk vrijwilligersinitiatief Waspik brengt heden en verleden samen

Prijswinnaars bs de Veste
Prijswinnaars bs de Veste
Foto: Bs de Veste

WASPIK – Een boek met bijzondere en belangrijke Waspikse gebouwen en plaatsen, van nu en vroeger, verwerkt in kleurplaten, foto’s, teksten en tekeningen. Hoe bijzonder zou dit zijn en zou dat ook gerealiseerd kunnen worden? Dit mooie idee kwam van Marianne van den Berg. Zij wist een groep lokale talentvolle mensen samen te brengen die hun schouders hieronder zetten om dit idee te verwezenlijken.

Lya van Irsel, Doreth Berendse en Marianne van den Berg voor de kleurplaten en tekeningen. Maya van Helvert en Diny Prins namens Heemkundekring “Op ’t Goede Spoor” voor de foto’s van vroeger en nu. Vincent van den Hoven neemt de teksten voor zijn rekening. De lay-out en samenstelling van het boek zullen door Niels van Strien verzorgd worden. Mieke Kuijsters zorgt voor de connectie met de Stroming en ouderen die graag kleuren en Kees van Gorp als voorzitter van Platform Waspik. Het boek is naar verwachting komend jaar klaar om uitgegeven te worden.

Ook de kinderen van Waspik werden betrokken, want uiteraard kan het boek niet zonder prachtige kleurplaten van basisschool De Veste en cbs De Brug. Juf Wilma de Rooij nam het initiatief om een wedstrijd hiervan te maken. Voor de vakantie kregen de kinderen de opdracht hun eigen schoolgebouw te tekenen. Dat leverde op beide scholen prachtige tekeningen op en leverde meerdere winnaars op

Op cbs De Brug werd een mooie kleurplaat samengesteld uit herkenbare onderdelen van de tekeningen van maar liefst acht winnaars van de schoolwedstrijd. Dit zijn: Teun Broekmans (groep 4), Julia Cedro (groep 4), Juule de Hond (groep 3), Brayan Wojtan (groep 3), Bailey Louw (groep 7), Lola Heil (groep 3), Tess van Etten (groep 5) en Alexis van der Velden (groep 2).

Op basisschool De Veste kon de kleurplaat samengesteld worden uit herkenbare onderdelen van zes winnaars. Hier hebben gewonnen: Lieke Boer (groep 1/ 2), Liz Roosemalen (groep 4/5), Lorenzo van Logten (groep 5), Demi Tabak (groep 7), Luuk Kivits en David Marcelis (groep 8).

Lya van Irsel en Doreth Berendse kwamen de winnaars in het zonnetje zetten. En iedereen mocht in de uiteindelijke kleurplaat natuurlijk op zoek naar zijn eigen onderdeel. Wat een ontzettend geslaagd lokaal initiatief. De leerlingen kijken enorm uit naar het boek straks!

Prijswinnaars cbs de Brug

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen