Gevarieerd najaarsconcert Harmonie Heusden en Duinstedenkapel Waalwijk

De Duinstedenkapel uit Waalwijk met dirigent Harrie de Wijs tijdens hun optreden in Unna dit jaar
De Duinstedenkapel uit Waalwijk met dirigent Harrie de Wijs tijdens hun optreden in Unna dit jaar
Foto: Duinstedenkapel

HERPT – Op zondag 29 oktober organiseert Harmonie De Eendracht Heusden wederom het traditionele najaarsconcert. Dit zal plaatsvinden in De Nieuwe Schuur te Herpt en naast Harmonie De Eendracht Heusden zal ook de Duinstedenkapel uit Waalwijk optreden. Beide verenigingen brengen een afwisselend programma met voor ieder wat wils.

Harmonie De Eendracht Heusden geeft door het jaar heen diverse optredens in Heusden-vesting en de daarom heen liggende kernen. Naast onze normale binnen optredens zijn er in de zomer ook buiten optredens zoals dit jaar in de tuin van het Gouverneurshuis in Heusden-vesting en in de Heemtuin Heusden. Het orkest heeft dit najaarsconcert gekozen voor een programma met populaire muziek uit recente jaren. Het orkest speelt onder andere Grease met alle bekende liedjes uit musical en film. Uit een iets recenter verleden is Easy Queen met natuurlijk de songs die eenieder kent. De rest van het programma sluit hier uiteraard naadloos op aan. Het ongeveer 20 leden tellende orkest staat onder leiding van dirigent Ad van Beek.

De Duinstedenkapel uit Waalwijk is een enthousiast orkest dat is opgericht in 1989. Je kunt dit orkest gerust een regionaal orkest noemen want de leden komen uit het gebied van Vlijmen tot aan Kaatsheuvel. Hun repertoire is zeer gevarieerd met Egerländer en Zuid-Amerikaanse muziek maar ook diverse soorten populaire muziek, zoals een medley van bekende Griekse nummers waaronder de sirtaki. Naast de vele optredens in de regio treden ze ook jaarlijks op in Unna, de partnerstad van Waalwijk. Het orkest telt zo’n 30 leden en staat sinds kort onder leiding van dirigent Harrie de Wijs.

Het concert zal worden afgesloten met een gezamenlijk optreden van de Duinstedenkapel en Harmonie. Zij zullen samen het bekende Your place or mine spelen, bekend geworden door zanger René Froger.

Hebt u zin in een gezellige muzikale middag? Kom dan op zondag 29 oktober naar De Nieuwe Schuur, Burg Buijsstraat 33 in Herpt. Het concert begint om 12.00 uur zaal is open vanaf 11.45 uur. De toegang is gratis.

Harmonie De Eendracht Heusden met dirigent Ad van Beek in de Nieuwe Schuur in Herpt (bron: Harmonie De Eendracht Heusden)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen