Jubileum The READ Shop

Foto: The Read Shop

WAALWIJK – De laatste week van oktober is het 40 jaar geleden dat Petra en Berry van Noije begonnen met hun winkel in Winkelcentrum de Els. Vanaf 1983 tot met 2001 was het onder de naam de Boekelier en sinds 2001 als The READ Shop. Het echtpaar van Noije is daarmee de enigste oorspronkelijke winkel nog sinds de start van De Els.

Nog steeds, net als sinds het begin, zijn boeken en tijdschriften de belangrijkste productgroepen, in de loop van de jaren zijn daar allerlei andere producten en diensten zoals post en cadeau kaarten bijgekomen. En sinds 2021 bevindt zich zelfs na een kleine verbouwing een ING kantoor met een geldmaat achterin de winkel.

In de loop van de jaren is onder meer door de samenwerking met de bibliotheek in Waalwijk veel gedaan aan boekpromoties. Wie herinnert zich niet de lezingen met Kees van Kooten en Boudewijn Buch in Theater De Leest. Of het Schrijvers festival in Theater de Leest met o.a. Jan Wolkers, Arthur Japin en Adriaan van Dis.  Andere auteurs die langs kwamen in winkel of een lezing in Bibliotheek waren o.a. Appie Baantjer, Leon de Winter, Joost Zwagerman, A F Th van de Heijden, Connie Palmen, Theo van Gogh, Ronald Giphart, Geert Mak, Annejet van Zijl, Ivo de Wijs, Kadr Abdollah, Marion Bloem, Jan Siebelink, Marjan Berk , Natalie Pagie, Martyn van Beek, Esther Verhoef en vele anderen.

Er is echter een auteur waarmee al meer dan 35 jaar een speciale band bestaat namelijk Paul van Loon. Deze speciale band heeft inmiddels geleid tot speciale projecten. Het meest bekende zijn de speciaal gesigneerde boeken van Paul van Loon die door heel Nederland en soms door heel de wereld worden verzonden. Paul zelf is trouwens net als Petra en Berry begonnen in 1983 beide hebben dus dit jaar hun 40-jarig jubileum. De een als boekhandelaar de ander als schrijver.

Feestweek

De feestweek begint op maandag 23 oktober met het beschikbaar stellen van een aantal gesigneerde exemplaren van het boek Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon aan de Voedselbank in Waalwijk. Daarnaast zijn er elke dag van de week speciale artikelen met 40% korting. Kijk daarvoor in de rubriek Acties en Reclamefolders van de WaalwijkApp*** en op de Facebook pagina van The READ Shop Waalwijk. Elke dag van de feestweek kunnen er ook nog twee cadeaukaarten van € 40,00 gewonnen worden door klanten die de winkel bezoeken.

29 oktober is het ook koopzondag in Waalwijk Centrum. Deze staat in het teken van Halloween. Dankzij de Biz Waalwijk, Winkeliers vereniging De Els, The READ Shop en Paul van Loon zijn er diverse activiteiten in het centrum. De enige echte Griezelbus staat op het Raadshuisplein en je kan er op gezette tijden een quiz spelen. In de Els lopen Foeksia de Miniheks en Dolfje weerwolfje. Paul van Loon leest voor op het centrale plein en in het voormalige pand van Eyewish (tegenover Blokker) zal hij boeken signeren. Kinderen kunnen zich laten schminken in De Els en het is het leukst natuurlijk als ze ook verkleed komen (geldt natuurlijk ook voor volwassenen -cosplay). Waalwijk.nieuws.nl zal foto’s maken van de verklede kinderen en/of volwassenen. Door de redactie van read shopWaalwijk.nieuws.nl worden ook de beste vijf uitgekozen. Zij ontvangen iedereen een cadeaubon van € 25,00.

*** De WaalwijkApp is te downloaden via de Google Play Store en via de App Store!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen