Lokale WaalwijkApp verbindt inwoners en organisaties met elkaar

Bakker Pim was de 1e deelnemer aan de WaalwijkApp. Ben van Haren (l) ontvangt de poster van Rolf Balkenende.
Bakker Pim was de 1e deelnemer aan de WaalwijkApp. Ben van Haren (l) ontvangt de poster van Rolf Balkenende.
Foto: WWnieuws

WAALWIJK – Een overzicht van alle aankomende events en festiviteiten, lokale vacatures, aanbiedingen en praktische informatie van sportaanbieders, winkels, dienstverleners, maatschappelijke organisaties en nog veel meer: in de nieuwe WaalwijkApp is het allemaal samengevoegd voor inwoners van Waalwijk, Sprang Capelle en Waspik. Waalwijker Rolf Balkenende lanceerde de WaalwijkApp, in samenwerking met BuurtApps,  midden in vakantietijd. Toch werd de WaalwijkApp de afgelopen weken maar liefst 35.000 keer geopend. 

“De kracht van de WaalwijkApp is het enorme gebruiksgemak en de snelheid waarmee je als bewoner op je telefoon alles kunt vinden wat je nodig hebt”, aldus initiatiefnemer Rolf Balkenende. “Of je nu op zoek bent naar een loodgieter in de buurt, een baantje zoekt, een bezorgmaaltijd wil bestellen of op zoek bent naar praktische informatie van winkels, zorgverleners, sportverenigingen, vrijetijdsaanbieders of restaurants de WaalwijkApp maakt het met slechts één klik mogelijk. Met de handige activiteitenagenda ben je altijd op de hoogte van events en activiteiten in de buurt, van festivals en tentoonstellingen tot workshops.”

“We willen met de WaalwijkApp lokale ondernemers en sociaal-maatschappelijke organisaties sneller, beter en tegen lage kosten vindbaar maken voor bewoners. Zo vind je in de app bijvoorbeeld een overzicht van tientallen lokale dienstverleners, zoals advocaten, grafisch ontwerpers, financiële dienstverleners, elektriciens, slotenmakers, witgoedmonteurs en meer. Zoek je een fulltime job of leuk bijbaantje in een restaurant of winkel? Raadpleeg de WaalwijkApp dan zeker, want we delen regelmatig vacatures in de App. Bovendien heb je met één klik een overzicht van actuele kortingsacties, reclamefolders en aanbiedingen en kun je bijvoorbeeld voordelig maaltijden thuis laten bezorgen. Kortom, heel Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik als het ware in je telefoon. Dat is natuurlijk reuze handig.”

Duurzame en een sociaal-maatschappelijke visie

De WaalwijkApp is gratis te downloaden in de App Store en Google Play en is meertalig te raadplegen. Dat maakt de app voor iedereen bereikbaar, ook voor toeristen en mensen die de taal niet spreken. Aan de app liggen ook een duurzame en een sociaal-maatschappelijke visie ten grondslag. “De WaalwijkApp is een mooie digitale en duurzame aanvulling op flyers, weekbladen en huis-aan-huisfolders en dat kan in een gemeente als Waalwijk alleen al tonnen papier op jaarbasis schelen. Dat is uiteraard een enorme milieuwinst”, aldus Balkenende. De WaalwijkApp biedt een gratis platform aan sociaal-maatschappelijke initiatieven en goede doelen op het gebied van onder meer duurzaamheid, eenzaamheid en armoedebestrijding. Zo kun je als sociaal-maatschappelijk initiatief sneller de nodige vrijwilligers en financiële middelen bij elkaar brengen. Balkenende: “Met elkaar dragen we op die manier bij aan een leuker, duurzamer en actiever Waalwijk!

WaalwijkApp Business Connect

Hoewel de WaalwijkApp midden in de vakantieperiode is gelanceerd, meldden zich al direct tientallen organisaties uit Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle aan. Bovendien werd de app de afgelopen weken al meer dan 35.000 keer geopend. “Dat overtreft de verwachtingen, maar het is vooral een bevestiging dat mensen behoefte hebben aan zo’n app”, aldus Balkenende. Lokale mkb-ondernemers reageren enthousiast op het initiatief. “Velen van hen worstelen met de uitdaging om naast hun winkel ook online vindbaar te zijn. Ze hebben zelf doorgaans helemaal niet de middelen en capaciteit om daar werk van te maken. Met de WaalwijkApp bieden we een professionele app met een 100% lokale uitstraling. Speciaal voor ondernemers is er WaalwijkApp Business Connect. Jaarlijks gaan we twee bijeenkomsten voor ondernemers organiseren, omdat we niet alleen online maar ook fysiek willen verbinden.”

Ook apps voor buurgemeente

Er is enkele jaren gewerkt aan de ontwikkeling van het concept, dat de komende tijd in steeds meer gemeentes in Nederland wordt uitgerold. De WaalwijkApp is als één van de eerste gemeenten in Nederland live en dat ziet Balkenende als een pré. “Vooroplopen biedt de kans om de app naar eigen wens en inzicht door te ontwikkelen. Want hoewel de app al heel veel te bieden heeft, hebben we nog volop leuke ideeën om ‘m te verrijken. En we staan open voor goede ideeën! De komende weken verwacht ik de WaalwijkApp sowieso flink uit te breiden.” Achter de schermen werkt Balkenende aan soortgelijke apps voor Loon op Zand en Kaatsheuvel. Naar verwachting worden deze lokale apps dit najaar gelanceerd.


Download nu de WaalwijkApp!
Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waalwijkapp.app
App Store: https://apps.apple.com/app/waalwijkapp/id6458731120

Social media
Volg de ontwikkelingen van de WaalwijkApp via Facebook en Instagram

Interesse?
Neem contact op met Rolf Balkenende via [email protected] of bel 06-53815027

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen