Parijse markt bij Parkpaviljoen op zondag 6 augustus

Foto:

Een middagje Parijs in Waalwijk? Dat kun je beleven op zondag 6 augustus. Het terras en de nabije omgeving van het Parkpaviljoen zijn dan omgetoverd tot een heuse Parijse markt. Met onder meer accordeonspeler Peter Dupont, professionele sneltekenaars en andere leuke activiteiten voor het hele gezin.

Aan het beukenlaantje schuin tegenover het Parkpaviljoen is bijvoorbeeld de jeu-de-boulesbaan geopend voor het publiek. Iedereen mag hier een balletje gooien. Vrijwilligers leggen uit wat de spelregels zijn en wat er zo uitdagend is aan dit oer-Franse spel.

Op het terras en in het beukenlaantje kan men heerlijk slenteren langs kunstschilders en een mini-rommelmarkt. Tussen de kunstschilders, die net als op Montmartre actief bezig zijn met hun teken- en schilderwerk, zitten twee professionele karikaturisten. Dit zijn sneltekenaars die tegen betaling een karikatuur maken van elke bezoeker die dat aandurft. Op de mini-rommelmarkt wordt uiteraard van alles aangeboden tegen spotprijsjes.

Huiskok Bert maakt lekkere Franse hapjes en voor ieder die zijn of haar reactievermogen wil testen is er een stokbroodvangspel. Leuk voor jong en oud. De bekende troubadour en accordeonspeler Peter Dupont zorgt voor de muzikale noot. Hij loopt rond over het festivalterrein en trakteert het publiek op live gezongen Franse chansons.

Uiteraard is de toegang tot de Parijse markt helemaal gratis. De markt is zondagmiddag 6 augustus geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De vrijwilligers van het Parkpaviljoen zijn er klaar voor en zeggen bienvenue, ofwel van harte welkom!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen