De British Auto Jumble: Meer dan weer een auto evenement

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – Op 25 juni vindt dit jaar voor de 24e keer de British Auto Jumble plaats in het Lido-Park in Waalwijk. Het is een sfeervolle historische autobeleving en een evenement dat uniek is voor Nederland.

Ongeveer 1.000 Britse klassieke auto’s uit binnen- en buitenland komen samen met hun trotse eigenaren om gezellig te buurten en te genieten van elkaars auto’s. De Mardi Gras showband zorgt voor live muziek. Handelaren en horeca zijn ook aanwezig.De British Auto Jumble wordt altijd georganiseerd door de MG Car Club, maar draait niet alleen om MG’s. Ook alle andere historische Britse automerken en clubs zijn welkom. Het evenement wordt altijd druk bezocht en geroemd door de autoliefhebbers, handelaren en bezoekers.

De gemeente Waalwijk stelt het Lido park ter beschikking, een mooi park dat zorgt voor een prachtige entourage en een fijne sfeer. De BAJ organisatie heeft het dit jaar opnieuw voor elkaar gekregen om het evenement gratis toegankelijk te houden voor publiek. Op deze ongetwijfeld zonnige dag in Waalwijk verwachten wij veel verschillende klassiekers: Naast de Mooiste MG’s en Triomfantelijke Triumps zie je Fast Fords naast Vrome Vauxhalls, Morris Minors en Mighty Mini’s. Onder de bomen staan Joviale Jaguars, Oude Austins en Magnifieke Morgans. Tussen Engelse taxi’s komen Singers, Scimitars en Sunbeams het terrein oprijden. Zij vinden ongetwijfeld een plaatsje tussen Lage Lotussen, Ruige Rovers en nog meer moois.

Naast al dit prachtige rijdend erfgoed is er ook oog voor de toekomst waarbij elektrisch rijden steeds belangrijker wordt. Autobedrijf Van Mossel zal daarom tijdens het evenement laten zien wat MG nu en in de nabije toekomst te bieden heeft op het gebied van elektrische MG’s. Zij stellen een aantal van deze auto’s op voor het publiek om te bekijken, verstrekken informatie en er kunnen zelfs proefritten gemaakt worden.

Wij als trotse organisatoren heten alle Britse autoliefhebbers met hun auto welkom op het terrein. Andere belangstellenden kunnen vrij parkeren naast het terrein en zijn ook van harte welkom.

Het evenement begint om 10.00 op 25 juni en zal duren tot 17.00

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen