Arriva rijdt vanaf 22 mei met vier bussen in Efteling-thema

Foto: Efteling

KAATSHEUVEL – Maandag 22 mei was de 1e feestelijke rit van de Sprookjesbos-bus met Roodkapje, directie Arriva en Efteling, genodigden en natuurlijk bezoekers aan de Efteling en overige reizigers. Op de lijnen 800 (tussen ’s-Hertogenbosch-Efteling) en 801 (tussen Tilburg-Efteling) rijden vier bussen in Efteling-thema.

Vier bussen in Efteling-thema

Arriva en de Efteling introduceerden gisterochtend unieke gedecoreerde bussen in Efteling-thema. In totaal rijden vier gethematiseerde bussen op de lijnen 800 (tussen ’s-Hertogenbosch-Efteling) en 801 (tussen Tilburg-Efteling). De vertrektijden zijn afgestemd op de openingstijden van de Efteling. Deze buslijnen rijden direct en zonder tussenstops naar de Efteling!

Samenwerking in de regio

Sinds een aantal jaar zijn Arriva en Efteling goede partners als het gaat om de bereikbaarheid in de regio. Jan Pieter Been, regiodirecteur Arriva; “Met een dienstregeling die aansluit op de reisbewegingen van de bezoekers vergroten we het gebruik van het openbaar vervoer en intensiveren we onze samenwerking. Daar komen nu de nieuwe gedecoreerde bussen bij die op de Efteling-lijnen 800 en 801 gaan rijden”. Ook worden er speciale kortingsacties voor Efteling Abonnementhouders geïntroduceerd en reizen kinderen tot en met 11 jaar gratis met het openbaar vervoer in Brabant.

“Zowel voor medewerkers als bezoekers willen we onze bereikbaarheid met het openbaar vervoer optimaliseren,” vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling. Als (het laatste stuk van) de reis met een goede busverbinding afgelegd kan worden, draagt dat enorm bij onze bereikbaarheid. Reizen met het openbaar vervoer heeft minder impact op de omgeving en natuur, en is ideaal voor onze medewerkers uit de regio. Wij zijn erg blij met de samenwerking met Arriva en gedeelde visie op de bereikbaarheid in de regio!”

Korting voor Efteling Abonnementhouders

Op vertoon van je Efteling Abonnement koop je voor € 5,- een Dalurendagkaart Efteling. Deze kaart is één dag onbeperkt geldig op alle Bravo-bussen van Arriva en Hermes in Brabant (met uitzondering van de Transferiumbussen en de Nightliners). Zelfs overstappen is mogelijk. Deze actie loopt tot en met 14 juli 2023. Verder zijn de overige voorwaarden van een Dalurendagkaartje van toepassing. Let op: je kunt in de bus niet contant betalen. Je koopt je kaartje bij de buschauffeur met je bankpas, creditcard of wallet op je smartphone.

Foto: Efteling

Onderzoek naar automatisch rijdende voertuigen

De bereikbaarheid van de Efteling voor bezoekers en medewerkers is een belangrijk aandachtspunt. Daaronder vallen ook de verbindingen tussen de vakantieparken, het Efteling Hotel en het attractiepark. Deze verbindingen moeten zo makkelijk mogelijk zijn. Gezien de afstanden tussen het busstation bij de entree van het attractiepark, de hotels of één van de vakantieparken, wordt de inzet van een automatisch rijdend voertuig gezien als een mogelijke oplossing. De huidige innovatiekracht en technologieën brengen nieuwe mogelijkheden voor een dergelijke shuttle service. Daarom laten Arriva en de Efteling samen een onderzoek uitvoeren naar een automatisch rijdende verbinding tussen het busstation bij de Hoofdentree van de Efteling en het Efteling Hotel. Met het onderzoek willen we inzicht krijgen in mogelijke routes, doelgroepen, infrastructurele aandachtspunten en een advies voor de toekomst.

Extra voordelig naar de Efteling met trein en bus

Vanaf nu kunnen alle inwoners van Noord-Brabant voordelig naar de Efteling reizen met de trein en bus. Bestel hiervoor je combi-ticket via ns.nl/spoordeelwinkel en geef tijdens het bestellen aan dat je vanaf een Noord-Brabants station vertrekt. Een gecombineerd ticket voor volwassenen is beschikbaar vanaf € 48,-. Maak je gebruik van de aanbieding, reis dan met de trein naar ‘s-Hertogenbosch of Tilburg en stap daar over op de bus naar de Efteling.

Foto: Efteling
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen