Megagrote spreekwoorden-kleurplaat on tour

Foto: RBT De Langstraat

Sinds september 2022 heeft Waalwijk een unieke Spreekwoordenroute. Een leuke en leerzame tocht met 15 stops en 22 opdrachten. De megagrote kleurplaat van 1×2 meter, die vorig jaar werd gebruikt bij de aftrap van de route is weer terug en gaat ‘on tour’ om verder ingekleurd te worden!

Megagrote kleurplaat

Vanaf vrijdag 21 april jl. staat de grote kleurplaat – waar vele spreekwoorden in zijn verwerkt – op diverse locaties in Waalwijk. Kinderen die er langskomen mogen deze verder inkleuren. Tijdens het GO Waalwijk Festival in september zal het eindresultaat tentoongesteld worden.

Locaties

De eerste locaties waar de kleurplaat te zien – en in te kleuren – is zijn (onder voorbehoud) al bekend:

Week 16/17 Vr 21/04 – vr 28/04 Gemeentehuis Waalwijk
Week 17/18 Vr 28/04 – vr 05/05 Schoenenkwartier
Week 18/19 Vr 05/05 – vr 12/05 Schoenenkwartier
… … …
Week 38/39 Vr 22/09 – vr 29/09 Go Waalwijk Festival

Spreekwoordenroute

Het boekje met de route en opdrachten kun je gratis halen bij het Toeristisch informatiepunt in het Schoenenkwartier in Waalwijk. Ontdek samen met je kind(eren) verhalen over Waalwijk die je waarschijnlijk nog niet kende én leer over toepasselijke spreekwoorden en de herkomst ervan. Een gezonde en gezellige activiteit voor de hele familie! De route is ontwikkeld door Studio Spreekwoord in opdracht van Gemeente Waalwijk en in samenwerking met RBT De Langstraat, GO Waalwijk en Waalwijk Taalrijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen