Daphne Collignon (25) uit Sprang-Capelle finalist bij missverkiezing Miss Grace Benelux

Links Kaya (finaliste 2022 uit Waalwijk) en rechts Daphne uit Sprang-Capelle
Links Kaya (finaliste 2022 uit Waalwijk) en rechts Daphne uit Sprang-Capelle
Foto: Daphne Collignon

SPRANG-CAPELLE – Daphne Collignon (25) uit Sprang-Capelle doet mee aan Miss Grace Benelux. Een missverkiezing voor Nederlandse en Belgische meiden tussen 17 en 27 jaar. Wat deze organisatie uniek maakt, is dat zij verder kijken dan uiterlijk. “Ik zou officieel te lang zijn voor ook maar een kans in de missverkiezingswereld, maar bij deze organisatie is juist iedereen welkom. Miss Grace Benelux kijkt namelijk verder dan het eisenpakket van een traditionele missverkiezing”.

De Missverkiezing telt dit jaar 20 finalisten, waarvan er 4 uit Nederland. Iedereen zet zich in voor zijn eigen goede doel. Samen werken zij naar de finale toe. Deze zal plaatsvinden op 9 september in België en zal een show zijn van 2,5 uur. Na deze show zal bekend worden gemaakt wie de nieuwe Miss Grace Benelux van 2023 zal worden. Ook zijn er titels te winnen die internationaal verder zullen gaan in hun avontuur.

“En nu zul je je waarschijnlijk afvragen, hoe kom je hier in terecht? Ik ben benaderd door Kaya Boogaarts uit Waalwijk. Zij stond vorig jaar in de finale. Nu moet ik je eerlijk zeggen dat ik er wel even over na heb moeten denken. Ik ben niet thuis in de missverkiezingswereld en wist ook dat ik hier eigenlijk ook niet voor in aanmerking zou komen omdat ik met mijn 1.89m te lang ben. Maar, Kaya vertelde me dat deze organisatie daar juist niet naar keek. Het leek me een geweldig avontuur om dit mee te maken en zo heb ik mijzelf uiteindelijk toch ingeschreven”.

“Ik mocht op casting komen in Waalwijk. Ik had speciaal voor die ochtend hakken gekocht, want ja die had ik nooit nodig gehad. Gekleed in een mooi wit jurkje en mijn hakken ben ik naar Waalwijk gereden. Tijdens de casting kreeg ik vragen over waarom ik mee wilde doen aan dit traject en wat mij zo aanspraak aan de missverkiezing. Ik vertelde dat ik hoorde dat mensen mij niet de persoon vinden voor een missverkiezing. En laat dat nou net de reden zijn dat ik juist daarom wél mee wilde doen aan de missverkiezing. Ze wilde graag weten of die motivatie aanwezig was. Gelukkig zat dat wel goed en heb ik een fijn gesprek gehad. Na 2 weken kreeg ik het verlossend mailtje: ik deed mee aan mijn allereerste missverkiezing!”.

“Op 23 april was de persvoorstelling in Lochristi, België. De 20 finalisten mochten zich hier voorstellen en we ontvingen het officiële lintje Nu is het definitief begonnen. Ik mag mij in aanloop naar de finale hard gaan maken voor het goede doel en op zoek gaan naar sponsoren. Ik wil graag mijn focus leggen op het goede doel Stichting Jeugdland Waalwijk. Ik ben hier nu 8 jaar vrijwilliger waarvan al een aantal jaar als hoofdleiding. Stichting Jeugdland Waalwijk zet zich in als jeugdvakantieweek voor kinderen van wie ouders om financiële redenen niet op vakantie kunnen gaan. Zo hebben zij toch nog een plezierige week tussen leeftijdsgenootjes. Gedurende de week zijn er altijd een hoop spullen nodig zoals buitenspeelgoed, melk voor tijdens de lunch en knutselspullen voor de week. Ik ben dan ook hard op zoek naar sponsoren die een steentje bij kunnen dragen hierin”

9 september zal de finale plaatsvinden in Asse, België. Dan zal bekend worden wie de nieuwe Miss Grace Benelux 2023 is. Daphne hoopt voor die tijd op een mooie bijdrage om te kunnen schenken aan Stichting Jeugdland Waalwijk. Op de dag van de finale hoopt zij daarnaast een mooie titel in ontvangst te kunnen nemen en terug te kunnen kijken op een mooi traject.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen