Pontjesdagen luiden dé fietsmaand in

Capelse veer
Capelse veer
Foto: Waalwijk.nieuws.nl Rolf Balkenende

Dat de veerponten een extra beleving geven aan je dagje uit, wordt wel bewezen tijdens de Pontjesdagen op de Maas. Maar liefst 16 pontjes tussen Wijchen en de Biesbosch zijn verbonden aan het voorjaarsevenement, waar bezoekers kunnen genieten van vele fiets- en wandelroutes met bijzondere activiteiten onderweg.

De Pontjesdagen zijn dit jaar op 5, 6 en 7 mei. Het is de derde editie van het evenement. Toch is deze editie wat uitbundiger dan de afgelopen twee, waar door maatregelen rondom Covid minder georganiseerd kon worden. Bezoekers kunnen kiezen uit meer routes, maar worden dit jaar ook getrakteerd op activiteiten onderweg. Dat varieert van smaakvolle acties van restaurants en terrassen langs de route tot geheel verzorgde rondleidingen. Stadswandelingen met gids, korte rondvaarten of een rondleiding door een stokerij. Je kan er een heel weekendje weg van maken!

Binnenkort verschijnt de Pontjesdagen fietskaart met verschillende routes langs en over de Maas. De kaart is straks gratis te verkrijgen op verschillende voet- en fietsveren en bij diverse VVV en informatiepunten in het gebied. Alle informatie is te vinden via www.pontjesdagen.nl. Volg de Pontjesdagen op Facebook en Instagram voor actuele tips.

De Pontjesdagen is verbonden aan de samenwerking van verschillende Maasgemeenten. Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door gemeenten Altena, Heusden, Maasdriel, Oss, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en waterschap Aa en Maas. Stichting Maasmeanders draagt zorg voor de organisatie en betrekt daarin vele recreatieve ondernemers. Stichting Bureau Toerisme zet zich in voor de coördinatie en uitvoering van de communicatie. Het is de wens van de Maasgemeenten om elk jaar – bij aanvang van het vaarseizoen van de voet- en fietsveren – deze Pontjesdagen te organiseren, waarbij het hele gebied aan weerszijden van de Maas bruist van de activiteiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen