RKC Waalwijk ontmoet koploper Feyenoord in De Kuip

WAALWIJK – Na dit seizoen twee keer gelijk gespeeld te hebben in Rotterdam, gaat RKC Waalwijk vandaag op bezoek bij Feyenoord. De wedstrijd vangt aan om 20.00 uur. In speelronde drie werd er in eigen huis met 0-1 verloren van de Rotterdammers door een benutte penalty van Danilo.

RKC Waalwijk

Afgelopen week was voor de Waalwijkers een groot succes. Op vrijdagmiddag tekende aanvoerder Michiel Kramer voor twee extra jaar bij de club en een dag later werd Vitesse met 1-0 verslagen in het Mandemakers Stadion. RKC Waalwijk begon de wedstrijd aanvallend. Dit bracht direct een grote kans voor Mats Seuntjens, maar doelman Scherpen stond goed op te letten. Vitesse kwam slecht onder de druk van de Geelblauwen vandaan en vlak voor het halve uur was het uitgerekend Kramer die van dichtbij de 1-0 binnenwerkte. Niet veel later leek ook de 2-0 te vallen, maar Florian Jozefzoon werd afgevlagd voor buitenspel. In de tweede helft kreeg Pelle Clement al vroeg de kans om de voorsprong te verdubbelen. Na een mooi geplaastste voorzet zag de Amsterdammer zijn inzet voorlangs vliegen. Phillip Cocu moest tot vijf maal toe wisselen voordat zijn team enige grip op de wedstrijd kreeg, maar de Waalwijkse achterhoede kon niet gepasseerd worden. Invaller Julen Lobete kon in de slotfase de wedstrijd op slot gooien, alleen de Spanjaard zag zijn inzet knap gestopt worden. Dankzij deze overwinning staat RKC Waalwijk op de achtste plaats, met een wedstrijd minder gespeeld.

Feyenoord

Feyenoord staat na 27 speelrondes op de eerste plaats in de Eredivisie, met een gat van zes punten naar de nummer twee. Arne Slot en zijn selectie begonnen april met een sterke overwinning op Sparta Rotterdam. In de Rotterdamse derby kwam Feyenoord vroeg op voorsprong, maar hier leek Sparta niet van te schrikken. Pinto bracht de stand weer in evenwicht en in de blessuretijd van de eerste helft mocht Van Crooij aanleggen voor een penalty. Wellenreuther, vervanger van de geblesseerde Bijlow, bracht knap redding waardoor de teams met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten. De wedstrijd ging lang gelijk op, totdat spits-in-vorm Giménez in de 70e minuut de ban brak. Vijf minuten later gooide Hancko de wedstrijd definitief op slot door de 1-3 binnen te schuiven. Een belangrijke overwinning na het puntenverlies van Ajax en AZ.

Op woensdag 5 april speelde Feyenoord de halve finale van de TOTO KNVB Beker. In De Kuip stond de klassieker op de planning. De Amsterdammers kwamen vroeg op voorsprong dankzij een ongelukkige botsing tussen Pedersen en Jahanbakhsh, waardoor aanvoerder Tadic binnen kon werken. Vlak voor rust was het Giménez die de 1-1 binnen schoot, wat een spannende tweede helft betekende. Ajax begon de tweede helft sterk. Na een dubbele redding van Wellenreuter kon Klaassen in derde instantie de bal binnen werken. Zoals elke Klassieker konden opstootjes niet uitblijven. Na een uur spelen ontstond er langs de zijlijn onenigheid tussen enkele Feyenoorders en Ajacieden, waarbij vanuit het publiek verschillende voorwerpen richting het veld gegooid werden. Doelpuntenmaker Klaassen werd zijn hoofd getroffen wat een bloedende wond opleverde. De wedstrijd werd ruim dertig minuten gestaakt. Uiteindelijk werd het laatste de wedstrijd wel uitgespeeld, maar de score bleef onveranderd. Hierdoor werd Feyenoord uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Arbitrage

De wedstrijd tussen Feyenoord en RKC Waalwijk staat onder leiding van Jochem Kamphuis. De scheids wordt geassisteerd door de heren Goossens & Bodde. Vierde official is de heer Teuben. VAR & AVAR zijn de heren Van der Eijk & Nanninga.

Live

Kijk de wedstrijd live op ESPN 1! Zoals gebruikelijk zorgen wij voor een live Twitter-verslag en kun je luisteren naar het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).