Ingezonden: Misplaatst zelfbeklag

Foto: pxhere.com

[INGEZONDEN] – Onder de kop “Vrees voor strop 20 miljoen door vertraging megaplannen” verscheen onlangs een ‘noodkreet’ namens de gemeente Waalwijk. Alsof bijvoorbeeld de vertraging van het GOL-megaproject de gemeente Waalwijk – en dus ook de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Heusden en Den Bosch geheel onverwacht is overkomen – zo komt het over. Niets is echter minder waar.

De betrokken overheidsinstanties hebben hun hand duidelijk overspeeld door het wettelijk fundament onvoldoende serieus te nemen! En door bovendien onder dezelfde noemer te veel te eisen is men er in zowat 10 jaar tijd niet in geslaagd om de zaken wel gewoon op orde te krijgen. Volkomen terecht heeft de ‘Stichting Van Gol naar Beter’ de vinger op de zwakke plek weten te leggen. Plannen voorbereiden en in de steigers zetten is een eerste stap, maar zolang die plannen nog steeds in de steigers staan en dus nog in staat van ontwikkeling zijn, past het om enige zelfreflectie aan de dag te leggen. Het beschouwen en overdenken van het eigen gedrag, de eigen rol, de eigen professionele beroepshouding of het eigen persoonlijk functioneren zou niet misstaan. Altijd sterker om meer draagvlak te creëren dan te proberen de oorzaak en de schuld van iets bij een ander te leggen c.q. in de schoenen schuiven! Kortom, het college van B&W – en in de slipstream de coalitiepartijen – doen er goed aan het klagen over het eigen lot/de eigen omstandigheden te staken en de relatie met de rechtspraak en de regelgeving te respecteren.

Ingezonden door Theo Weijters


Elke inzender is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn eigen artikel. Opname van ingezonden artikelen betekent niet dat de redactie het met de strekking van deze stukken eens is. Verder behoudt de redactie van Waalwijk.nieuws.nl zich het recht voor ingezonden artikelen verkort weer te geven. Anonieme artikelen worden niet geplaatst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen