Tavenu en gemeente Waalwijk zetten koers op nieuwe visie, BIZ neemt organisatie evenementen over

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – In de periode na het opheffen van de corona beperkende maatregelen zal het wellicht al opgevallen zijn dat er minder concerten en evenementen vanuit Tavenu hebben plaatsgevonden. Dit is mede het gevolg van een vernieuwde opdracht die Stichting Jongerencentra Waalwijk (Tavenu) heeft gekregen vanuit de gemeente Waalwijk.

De gemeente Waalwijk en Tavenu hebben deze nieuwe opdracht na constructief overleg en in gezamenlijkheid geformuleerd vanuit de visie om nòg meer focus te leggen op preventieve ondersteuning aan de voorzijde, met de verwachting dat zwaardere jeugdhulp aan de achterkant kan worden afgebouwd. Echter, door deze bijgestelde aanpak zal er minder capaciteit vanuit het jongerenwerk beschikbaar zijn voor culturele activiteiten in de binnenstad. De BIZ (Bedrijven Investeringszone) heeft de uitdaging op zich genomen dit gat te dichten.

Onze stichting heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om jongeren de kans te bieden zich te ontwikkelen en te laten groeien, door hen te betrekken in activiteiten waarin juist zij het verschil konden maken. We hebben samen met hen programma’s georganiseerd niet enkel voor jongeren, maar juist voor een groter publiek. Deze activiteiten varieerden van muziek en dans, tot sport en spel. Altijd door jongeren te betrekken en te motiveren om de beste versie van zichzelf te tonen en zich verantwoordelijk te stellen voor het breed gevoeld succes. Tavenu zal daarom zeker niet volledig stoppen met het initiëren van evenementen, aangezien het organiseren van activiteiten voor en door jongeren juist ook een bewezen meerwaarde creëert voor de ontwikkeling van jongeren.

Echter, vele bekende activiteiten, zoals onder andere het Levenslied, huldigingen (RKC en Maarten van der Weijden), kerstactiviteiten in de binnenstad, AVROTROS Muziekfeest op het Plein en het Straattheater (25 jaar organisatie door Tavenu) zullen niet meer door Tavenu actief kunnen worden opgepakt en/of ondersteund. Deze en ook andere evenementen en culturele activiteiten zullen vanaf heden worden georganiseerd door de BIZ.

We blijven met onverminderd enthousiasme jongerenwerk ontwikkelen en onze bijdrage leveren aan de gedeelde visie van de gemeente Waalwijk. Tavenu zal zich te allen tijde blijven inzetten om jongeren in Waalwijk te ondersteunen, (preventieve) hulp te bieden en te helpen bij het ontdekken van hun talenten. Tavenu zal hierbij nauw blijven samenwerken met betrokken organisaties en zich blijven openstellen voor samenwerkingen op velerlei gebied, mits passend binnen de nieuwe opdracht. We hopen dat eenieder begrip zal hebben voor deze verandering en ons blijft steunen in onze aangepaste koers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen