4 maart Open Dag provinciehuis

Foto:

Zaterdag 4 maart opent de provincie Noord-Brabant haar deuren. Alle Brabanders, jong en oud, zijn van harte welkom in het provinciehuis vanaf 10.00 – 16.00 uur. De open dag staat in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart 2023.

Politieke markt

Op het verkiezingsplein in de hal vind je de gesprekstafels van de politieke partijen die meedoen aan de Statenverkiezingen. Weet je nog niet zo goed op wie je gaat stemmen? De diverse interactieve stemhulpen kunnen je daarbij helpen.

In de stoel van de commissaris

Dit is je kans om plaats te nemen op de stoel van de commissaris van de Koning. Je kunt namelijk een kijkje nemen in haar werkkamer. Ook de vergaderkamer van Gedeputeerde Staten kun je bezoeken. Heb je je altijd al afgevraagd hoe het is om Statenlid te zijn? Ook dat kan! In de Statenzaal kun je deelnemen aan een rondleiding en kun je het provinciespel spelen. Dit is een soort Statenvergadering in het klein.

Atoombunker & uitzicht over Brabant

Onder het provinciehuis ligt een grote atoomvrije schuilkelder, ook wel de Bunker genoemd. Deze bunker is gebouwd tijdens de Koude Oorlog om een veilig onderdak te bieden aan zo’n 100 mensen. Zodat zij de provincie konden blijven besturen tijdens een atoomaanval. En als kers op de taart is er dan altijd weer het adembenemende uitzicht vanaf de 23e verdieping. Bewonder Brabant in de top van het provinciehuis. Als je goed kijkt kun je de pagode van de Efteling zien of één van de woontorens in Eindhoven.

Voor de kleine Brabander

Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Er is van alles te ontdekken over wat de provincie nou eigenlijk doet. Ze kunnen zich laten schminken of meedoen aan de kleurwedstrijd. En er is uiteraard voor lekkers gezorgd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen