Huis van Waalwijk zondag weer open

Foto: Huis van Waalwijk

WAALWIJK – Het Huis van Waalwijk is aanstaande zondag 29 januari van 13 tot 16 uur geopend voor het publiek. Gidsen staan dan klaar om belangstellende in te wijden in de geheimen van het voormalige Kropholler-raadhuis.

De afgelopen maanden was het Huis de logeerplek van Sinterklaas en daarna de Kerstman. Daar kwamen maar liefst 6500 en 1000 mensen op af. Aan de herdertjestocht in kerstsfeer die vanaf het Huis vertrok, deden 350 mensen mee.

De komende maanden wil het Huis zo vaak mogelijk voor publiek open gaan. Na aanstaande zondag staan in ieder geval de volgende dagen al vast: zaterdag 11 februari, zaterdag 25 februari en zondag 26 februari, telkens van 13 tot 16 uur. Het is de bedoeling om dit jaar in ieder geval alle koopzondagen open te zijn, en als het kan vaker.

De installatie van de lift die het gebouw ook voor rolstoelgebruikers geschikt moet maken, is nu door de gemeente Waalwijk gepland voor de komende zomermaanden. Dat betekent dat van half mei tot half juni de al een paar uitgestelde expositie rond kunstenaar en docent Wim Suermondt eindelijk plaats kan gaan vinden. En eind juni speelt het Huis van Waalwijk een rol in het Halve Zolen festival. Dan vindt er een expositie van community art plaats die na het festival op zondag 25 juni waarschijnlijk een aantal weken in het Huis te zien zal blijven.

 

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen