Voor 10 euro naar het theater tijdens het Nationale Theaterweekend van 27 t/m 29 januari

Foto:

WAALWIJK – Het Nationaal Theaterweekend is voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoekers. We willen iedereen kennis laten maken met theater en laten zien hoe mooi, ontroerend, grappig, fijn, waardevol of leuk theater is. Daarom kan jij tijdens deze feestelijke dagen voor een tientje naar een voorstelling of film (sneak preview)!

Naast de verschillende voorstellingen (van een nieuwjaarsconcert op vrijdagavond tot Brandweerman Sam op zaterdagmiddag en van een Sneak preview film op zaterdagavond tot een lunchconcert in Franse sferen op zondagochtend) zijn er diverse speciale Theaterweekend activiteiten die gasten nog meer kanten van het theater laten beleven! Zo kunnen amateurmusici na het concert van Kamerata Zuid op vrijdagavond meespelen met de toegift, samen vormen zij op dat moment het Grootste Orkest van Waalwijk! En zijn er zaterdag na afloop van Brandweerman Sam échte Brandweermannen en een échte echte Brandweerwagen te bewonderen op het Vredesplein voor De Leest. Zondag zijn er gratis rondleidingen voor jong en oud bij te wonen waarmee je een uniek kijkje achter de schermen krijgt.

Bekijk het complete Theaterweekend Programma hieronder en/ of via deze link.

Programma Theater De Leest – Vrijdag 27 januari

20.15 uur: Kamerata Zuid & Tjeerd Top

Van Vivaldi tot Metallica, Tjeerd en het orkest spelen letterlijk en figuurlijk met klassiek.

Violist Tjeerd Top is concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest, maar heeft ook een voorliefde voor rock, zo laat hij horen op zijn album Fragile. Dat rockmuziek zich prima leent voor viool wordt duidelijk tijdens een uniek concert dat hij, samen met strijkorkest Kamerata Zuid, verzorgt. Met een uitvoering van de meest uiteenlopen werken – van Vivaldi tot Metallica – laten Tjeerd en het orkest zien dat zij letterlijk en figuurlijk spelen met klassiek!

Na afloop is er toegift in de foyer door Kamerata Zuid met violist Tjeerd Top! samen met iedereen die een muziekinstrument speelt en die mee wil doen! Lees hierover binnenkort meer.

20.30 uur: The Basily Gipsy Band – Het verborgen land van de zigeuners

Swing, romantiek, entertainment, een lach en een traan.

De mannen van The Basily Gipsy Band laten je kennismaken met de geschiedenis, cultuur, taal, muziek en levensstijl van hun volk. ‘Het verborgen land van de zigeuners’ is een gevarieerd programma vol met swing, romantiek, entertainment, een lach en een traan. Welkom in het leven van de Basily’s!

Programma Theater De Leest – Zaterdag 28 januari

13.30 & 16.00 uur: Brandweerman Sam Live! – De Verloren Piratenschat (2+)
(reprise)
Op zoek naar de verloren schat in een spiksplinternieuw vlammend verhaal.

Brandweerman Sam rukt uit met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter, brandweerjeep Venus, reddingsboot Neptunes en al zijn vrienden voor een spiksplinternieuw vlammend verhaal vol dans, zang, humor en gewaagde reddingsacties. Een beruchte piraat heeft ooit zijn schatkist op Piekepolder eiland verstopt. Om de eeuwenoude dorpslegende te vieren, wordt een speurtocht georganiseerd. Wie zal de felbegeerde schat als eerste vinden?

Knutsel jouw ooglapje

Wil jij, net als Norbert, ook een échte piraat zijn? Kom vóór de voorstelling naar de foyer van het theater en maak jouw eigen ooglapje. Nu op zoek naar die schat! Kom verkleed Brandweerman Sam nodigt alle jonge bezoekers uit om verkleed als brandweerman of piraat naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide meet & greet.

Extra leuk!: Tussen 15.00 en 16.00 uur komt de echte Brandweer uit Waalwijk op het Vredesplein hun Brandweerwagen showen!

19.00 uur: Sneak Preview Film
Laat je verrassen, een film die nog niemand gezien heeft in Nederland, maar die binnenkort vele filmharten zal stelen! Tipje van de sluier; het is een entertainende film (12+) met hartverwarmende humor.

20.30 uur: OCOBAR – Wonderful Tonight
Claptons mooiste songs met de sound van Ocobar!
De muziek van Eric Clapton zit diep in het DNA van de heren van Ocobar. Clapton speelt in 1963 bij The Yardbirds, het jaar waarin Cok van Vuuren, de virtuoze gitarist van Ocobar, wordt geboren. Clapton is zijn muzikale held en grote voorbeeld. In 1978 draait Rob Wijtman, de weergaloze drummer van Ocobar, non-stop het singletje Wonderful Tonight. Zijn broer Bart Wijtman krijgt zijn eerste basles in 1985: Forever Man van Clapton staat op zijn lessenaar.
In het programma Wonderful Tonight brengt Ocobar een ode aan Eric Clapton. In de onmiskenbare Ocobar-sfeer zit je in een mum van tijd niet meer in een theater, maar ben je op visite in de huiskamer bij de heren thuis. Er wordt gelachen en gespeeld.

Programma Theater De Leest – Zondag 29 januari

11.30 uur: Foyerconcert – Duo Route Soleil incl. ‘Frans Twaalfuurtje’ na afloop

Muziek in mediterrane sferen, dat is wat duo Route Soleil brengt. Accordeonist en pianist Jaap Somsen en zangeres Maaike Kitslaar vormen dit duo dat met Franse chansons de temperatuur op aangename wijze laat stijgen. De poëtische teksten van de chansons klinken zo nu en dan zelfs in een vertaling van Maaike. Het duo neemt je in haar programma mee naar het Brussel en Amsterdam van Brel, de heuvels van Ferrat en ook de melancholieke wandelingen van chanteuse Barbara komen voorbij.

Naast chansons brengt het duo ook tango’s en Zuid-Amerikaanse ballades ten gehore.

Tussen 13.30 en 15.00 uur: BACKSTAGETOUR voor jong en oud!

Vorige jaren een groot succes: de rondleiding achter de schermen van De Leest. Tijdens het Nationale Theaterweekend organiseren we dit keer op zondagmiddag unieke en verrassende rondleidingen met een spelelement door het theater. We laten je kennismaken met het dynamische, dagelijkse leven in het theater. Neem een kijkje in de kleedkamers, laad- en losruimte en op het podium. Duur: +/- 1 uur
De rondleiding is gratis, maar het is verstandig om te reserveren! (vol is vol)

15.00 uur: Diederick Ensink – Diederick’s debuut

Multi-instrumentale, muzikale onemanshow.
Hij wil alle instrumenten van een orkest bespelen en er ook nog bij zingen. Kansloos? Niet als je Diederick Ensink heet. De ‘muziekinstrumententeller’ is inmiddels de tien gepasseerd, genoeg om met wat technische hulp in zijn eentje een orkest live tot leven te brengen. In ‘Diederick’s debuut’ vertelt hij zijn persoonlijke verhaal aan de hand van liedjes uit diverse muziekgenres.

MET DANK AAN
Ook dit jaar sluit Theater De Leest, zich aan bij het Nationaal Theaterweekend. Een weekend waarin theater gevierd wordt: drie dagen bomvol theater, op meer dan 200 locaties in Nederland. Nationaal Theaterweekend is een samenwerking tussen Prins Bernhard Cultuurfonds en Nationaal Theaterfonds, en wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, de cultuurloterij van Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen