Ingezonden: Bewoners Noordstraat Waalwijk willen een gezonde woning

Foto: Google Streetview

[INGEZONDEN] – Wij wonen in de Noordstraat in Waalwijk in oude, verslechterde sociale huurwoningen van Casade. Wij zijn vorig jaar ouders geworden van een prachtig dochtertje, die helaas met erge gezondheidsproblemen kampt.

Ze heeft zulke luchtwegen en verkoudheidsproblemen dat we 2 keer de ambulance hebben moeten bellen, haar hebben moeten reanimeren en verschillende ziekenhuisopnames hebben gehad. Al een jaar lang stopt ze na een hoestbui regelmatig met ademen en denken we elke keer dat ze er niet meer is. Inmiddels hebben we een heel medisch dossier en een verklaring van de huisarts dat onze slechte woning haar ziek houd, en ze een andere woning nodig heeft. Helaas heeft Casade hier geen begrip voor, niet voor ons, voor niemand uit deze straat. Ze geven ons zelfs de schuld dat het aan ons ligt. Al jaren geleden zou heel de straat opnieuw opgebouwd worden, maar dit is tot heden niet het geval. Alle bewoners uit de straat wonen in schimmel, te vochtige ruimtes en een slechte conditie van woning. Er wonen kinderen, zwangere vrouwen en zwakke mensen die niet gehoord worden. Wij willen gehoord worden. Wij willen een gezonde woning. Wij willen een oplossing.

Ingezonden door Chi Nina Kuijten

Elke inzender is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn eigen artikel. Opname van ingezonden artikelen betekent niet dat de redactie het met de strekking van deze stukken eens is. Verder behoudt de redactie van Waalwijk.nieuws.nl zich het recht voor ingezonden artikelen verkort weer te geven. Anonieme artikelen worden niet geplaatst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen