Energieloket Waalwijk draagt bij tot besparen op je energie

Foto:

WAALWIJK – Het Energieloket Waalwijk blijkt een groot succes. Sinds de start op 1 november 2022 hebben de onafhankelijke energiecoaches al veel mensen kunnen helpen bij het besparen van energie: ze hebben meer dan 40 enthousiaste bezoekers op zaterdagochtend mogen ontvangen op het gratis loket in de bibliotheek Waalwijk en zijn zo’n 100 aanvragen ontvangen voor een eveneens gratis huisbezoek. Bij een bezoek aan huis sporen de coaches de kieren en tochtgaten op, nemen ze het energiegebruik door en maken ze, als het buiten koud genoeg is, een warmtescan van het huis.

In de gesprekken gaat het om eenvoudige energiebesparende middelen die niets of bijna niets kosten maar wel veel opleveren, zoals tips om de tochtkieren op te sporen en te dichten, radiatorfolie aan te brengen, apparaten niet op stand-by te laten staan en de gordijnen dicht te maken zodra het donker wordt. Maar ook gaan de gesprekken over maatregelen die tot grotere uitgaven kunnen leiden zoals isolatie van het dak en de muren en de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp.

Het Energieloket Waalwijk houdt elke zaterdag een inloopspreekuur in de Bibliotheek Waalwijk van 10.30 – 12.30 uur. Een aanvraag voor een huisbezoek kan ook via de website van Langstraat Energie.

Voor meer informatie zie https://www.langstraatenergie.nl/activiteiten/energieloket-waalwijk

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen