“Knallen met ballen” opnieuw erg geslaagd

Patrick Brouwer (l) ontvangt uit handen van Rene Duquesnoy de Besoijense kerstbokaal.
Patrick Brouwer (l) ontvangt uit handen van Rene Duquesnoy de Besoijense kerstbokaal.
Foto: Gilde Besoijen

WAALWIJK – Op zondag 18 december heeft bij het gilde St. Crispinus & Crispinianus van Besoijen het jaarlijkse eindejaarsevenement “knallen op de ballen” plaatsgevonden. Bij deze luchtgeweerwedstrijd is er geschoten om de Besoijense kerstbokaal en diverse andere prijzen.

In het paviljoen met 4 luchtgeweerbanen, welke in kerstsfeer waren ingericht, is er door de deelnemers per toerbeurt op linten geschoten. Degene die het lint door midden wist te schieten was winnaar van de bij het lint behorende prijs. Hierdoor was er voor iedereen evenveel kans om een prijs te winnen. Met een komst van 50 bezoekers was het een erg geslaagde middag. De grote winnaar van dit jaar was Patrick Brouwer welke de kerstbokaal en 3 van de 4 prijzen wist te winnen.

Vrije inloop luchtgeweerschieten

Vanaf zondag 8 januari wordt het schieten met het luchtgeweer weer hervat. Bij het luchtgeweerschieten wordt er op een 10 meter binnenbaan uit de vrije hand geschoten waarbij iedere schutter 3 kaarten met daarop vijf rozen schiet waarop scores van 0 t/m 10 gehaald kunnen worden. De twee beste kaarten tellen mee voor het resultaat, zodat in totaal maximaal 100 punten per schietbeurt geschoten kunnen worden. Voor deelnemers jonger dan 16 en ouder dan 65 jaar is er een aparte competitie waarbij opgelegd mag worden geschoten.

Wil je een keer komen luchtgeweerschieten ben je op zondagmorgen vanaf 11.00 uur van harte welkom op het schietterrein van het gilde wat is gelegen achter de gebouwen van Plastica aan de Industrieweg 94 in Waalwijk. Meer informatie over het gilde, het luchtgeweerschieten en andere activiteiten bij het gilde vindt je op www.gildebesoijen.nl.

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen