Kerstfilm Hotel Sinestra heeft ‘home alone’ allure

Acteur Michiel Kerbosch (v.m. regisseur Toneelvereniging OOG Waalwijk) speelt de rol van Opa.
Acteur Michiel Kerbosch (v.m. regisseur Toneelvereniging OOG Waalwijk) speelt de rol van Opa.
Foto: Theater de Leest

WAALWIJK – In de nieuwe kerstfilm Hotel Sinestra, die deze week in première ging, speelt acteur Michiel Kerbosch de rol van Opa. De film is vanaf zaterdag 17 december te zien in Theater De Leest.

Michiel Kerbosch heeft grote rollen gespeeld in talloze theaterproducties en even zovele tv-series. En hij was de vaste regisseur van de Waalwijkse toneelvereniging OOG, waarvan hij onlangs na 15 jaar trouwe dienst afscheid nam. ‘Het is écht een hele leuke kerstfilm geworden, vertelt hij, ‘eentje met de allure van de kerstklassieker ‘home alone’, zúlke prachtige sfeerbeelden zijn er geschoten’.

Hij bewaart fijne herinneringen aan het draaien van de film. Ondanks de slechts anderhalve draaidag, die de opname van zijn personage in beslag nam, vond de regisseur het belangrijk dat hij op en neer naar Zwitserland kwam. De film is namelijk in een écht hotel (hotel Val Sinestra), gelegen op 1.500 meter hoogte, in Zwitserland opgenomen. ‘Leuk detail is, dat de producent daar al jaren met vakantie kwam, en altijd de wens heeft gekoesterd er ooit een film op te nemen. ‘Maar die anderhalve dag heb ik het grootste deel van de tijd in badjas en op badslippers (wél met thermo-ondergoed) buiten in de sneeuw gelopen, bij -14 graden. Vreselijk koud, maar van mijn lichte astma, waar ik al sinds mijn jeugd mee kamp, heb ik daar helemaal geen last gehad, zó schoon is de lucht daar.’ De rest van de ploeg, ook alle kinderen, verbleef er 2 maanden. In die periode heeft het twee weken lang bijna zonder onderbreking gesneeuwd, wat natuurlijk prachtige beelden heeft opgeleverd.

‘Ik ben pas 75’ vertelt Michiel lachend, ‘vandaar de rol van opa’. Het is maar een bescheiden rol, in de openingsscène. ‘Maar wél een betekenisvolle, dat ontvouwt zich heel langzaam in de film en wordt op het eind duidelijk. Maar daar wil ik niet teveel van verklappen, dat moeten de filmbezoekers zelf maar ontdekken als ze de film gaan zien’ .

Hotel Sinestra

Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wenst Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat, opgezweept door de opmerkelijk kinderachtige Jonas, een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden zodat ze samen kerst kunnen vieren.
Te zien in Theater De Leest – Waalwijk vanaf zaterdag 17 december.

Door Elly van Eijk–de Man

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen