Orgelconcert Ben de Rooij in Sint-Jan op 12 november

Foto: Sint Jan

WAALWIJK – De prachtige klanken van het monumentale Pels-orgel van de Sint-Jan in Waalwijk zijn komend weekend weer te beluisteren. Op zaterdag 12 november om 16:00 uur geeft organist Ben de Rooij een concert in de kerk. De uitvoering wordt georganiseerd door de Orgelkring Waalwijk en de Vrienden van Sint-Jan. Het belooft een gevarieerd concert te worden. U bent van harte welkom in de bekende Waalwijkse koepelkerk in hartje centrum. De entree is gratis.

Organist Ben de Rooij

Ben kreeg zijn eerste lessen aan de Waalwijkse Muziekschool. Pianoles kreeg hij van Frans Wilmont en orgelles van Anton van Kalmthout. Na zijn studie aan de Katholieke Hogeschool Tilburg verhuisde Ben naar Nieuwegein. In 2001 keerde hij terug naar Waalwijk. Bij Gonny van der Maten studeerde Ben orgel en bij Johan Luimes improvisatie. In 1997 slaagde hij voor het Staatsexamen Orgel. Sinds 2001 bespeelt hij verschillende orgels in en rondom Waalwijk tijdens diensten. Hij doet dit o.a. in de Kerk a/d Haven, de kerk aan de Ambrosiusweg en de Open Hof te Drunen.

Iedereen welkom

Bij dit concert zal het monumentale orgel van de Sint-Jan – het grootste instrument in de Langstraat – weer goed tot zijn recht komen. Er worden liederen ten gehore gebracht van o.a. Bach, Krebs, Mendelssohn en Scheidemann. Iedereen is van harte welkom in de Sint-Jan en de entree is zoals altijd gratis. Een tip is om een lekkere warme jas aan te doen, voor als u het wat fris vindt in de kerk. Het concert begint om 16:00 uur. Na afloop wordt gevraagd om een vrije gift ter dekking van de kosten van deze activiteit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen