Slagerij-Traiteur Van Roessel is Brabants kampioen 2022

Jord Althuizen reikte namens Slavakto de trofee uit aan meesterslager Dennis van Dun (Slagerij-Traiteur Van Roessel)
Jord Althuizen reikte namens Slavakto de trofee uit aan meesterslager Dennis van Dun (Slagerij-Traiteur Van Roessel)
Foto: Slavakto

Slagerij-Traiteur Van Roessel is dinsdag 4 oktober gekroond tot ‘overall’ Brabants kampioen 2022. Ook is de Waalwijkse slagerij in twee productcategorieën benoemd tot Nederlands kampioen.

De kampioenen werden bekendgemaakt tijdens Slavakto, de jaarlijkse Slagersvak-tentoonstelling. Branche erkende meesterslager Dennis van Dun greep nipt naast het ‘overall’ Nederlands kampioenschap; slager Leo Hermanns uit Nederweert neemt de nationale titel over van Slagerij-Traiteur Van Roessel. Van teleurstelling is echter beslist geen sprake, aldus Van Dun. “Twaalf van de dertien producten die wij lieten keuren tijdens de Slavakto vakwedstrijden zijn met goud bekroond, waarvan zeven zelfs met de maximale score. Het levert ons de titel Brabants kampioen op. Dat is een resultaat waar ik ontzettend trots op ben. Bovendien zijn we in twee productcategorieën tot allerbeste van heel Nederland uitgeroepen, met onze Japanse kipsalade en Brabantse plaatham. Kortom: ons team heeft opnieuw een topprestatie geleverd. De hoge waardering voor onze producten is een erkenning van ons ambachtelijk vakmanschap en de hoge, constante kwaliteit waar Van Roessel voor staat.”

Vakjury

Het deelnemersveld was groot, er deden maar liefst 212 slagers uit heel Nederland mee aan de vakwedstrijden. Samen presenteerden ze meer dan duizend producten aan de vakjury. Dennis van Dun: “We doen mee aan de vakwedstrijden om ons te laten toetsen. De onafhankelijke, kritische beoordeling door experts is erg waardevol. Als branche erkende meesterslager vind ik het bovendien belangrijk dat we het slagersambacht blijven bewaken.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen