Starten met hardlopen en dan: blijven hardlopen

Archieffoto van de Stratenloop Waspik
Archieffoto van de Stratenloop Waspik
Foto: Go Waalwijk

Wesley van der Gouw uit Waalwijk behoort tot de Nederlandse top van langeafstandslopers. Zijn liefde voor het hardlopen deelt hij graag. Vandaar dat hij sinds kort trainingen verzorgt bij ACW’66, speciaal voor mensen die willen beginnen met hardlopen. ‘Starten met hardlopen & Blijven hardlopen’ is de alleszeggende naam van de cursus. Op donderdag 13 oktober gaat een nieuwe groep van start. Aanmelden is nog mogelijk.

“De cursus ‘Starten met hardlopen & Blijven hardlopen’ is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar die wil leren hardlopen”, vertelt atleet Wesley van der Gouw. “Ervaring is echt niet nodig. We starten op een basisniveau en bouwen het lopen in een rustig tempo op, met het doel drie tot vijf kilometer te kunnen rennen. We trainen in een kleine groep. Het programma duurt twaalf weken, waarna je mee kunt doen met de reguliere looptrainingen van ACW’66. Ook gaan we samen meedoen aan de Stratenloop Waspik op zondag 11 december. De Stratenloop heeft naast afstanden van vijf en tien kilometer ook een afstand van 2,5 kilometer, speciaal voor starters. Stratenloop Waspik is een mooi doel om naar toe te werken!”

Blessurevrij hardlopen

De trainingen bouwen op in intensiteit en zijn gericht op conditie, duurvermogen, snelheid, kracht en behendigheid. Ze omvatten een warming-up, loopschooloefeningen en cooling-down. In het 12-weken-programma zijn enkele trainingen opgenomen met de focus op blessurevrij hardlopen. Deze worden verzorgd door Fysiotherapie Elegance uit Waalwijk. Wesley: “Deelnemers krijgen handvaten aangereikt waarmee je de kans op blessures kunt verlagen. Ook krijgt elke deelnemer een screening vooraf, waarbij de risico’s worden ingeschat, zodat je veilig kunt starten. Denk hierbij aan een oefenprogramma en natuurlijk ook informatie. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat deelnemers er plezier in houden en ook na het programma van twaalf weken blíjven hardlopen.“

Aanmelden nieuwe groep

Op 15 september startte een eerste groep met het programma ‘Starten met hardlopen & Blijven hardlopen’. Op donderdag 13 oktober begint een tweede groep. De trainingen zijn wekelijks op maandag en donderdag om 19.30 uur op de atletiekbaan van ACW’66 in Waalwijk. De kosten zijn € 50,- voor het volledige programma. Wie gebruikmaakt van de PasWijzer-regeling van gemeente Waalwijk, kan deze kosten daarmee voldoen. Aanmelden voor ‘Starten met hardlopen & Blijven hardlopen’ kan via de website van ACW’66: www.acw66.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen