Nieuwe cursussen bij Kunstencentrum Waalwijk

Cursus Ontdekatelier XL
Cursus Ontdekatelier XL
Foto: KCW

WAALWIJK – Deze maand starten bij Kunstencentrum Waalwijk een aantal nieuwe en vernieuwde cursussen. We zetten ze hieronder even voor jullie op een rijtje.

Ontdekatelier XL

Komende donderdag kunnen 22 september kunnen kinderen van 6 tot circa 10 jaar gratis de nieuwe superleuke cursus Ontdekatelier XL proberen. Een cursus waar de kinderen kennismaken met heel veel beeldende technieken. Van timmeren en zagen tot knippen en plakken en van kleien tot animaties maken op de iPad. Van alles komt aan bod. Een cursus voor alle kinderen die graag tekenen en knutselen. Schrijf je in voor de gratis proefles op www.kunstencentrumwaalwijk.nl. Overigens kunnen kinderen vanaf 7 jaar zich hier ook inschrijven voor een gratis proefles Uitvinderslab op vrijdag 23 september.

Muziekspeeltuin

Speciaal voor kinderen van 4 t/m 6 jaar is er een nieuwe muziekcursus bij Kunstencentrum Waalwijk: Muziekspeeltuin. Onder leiding van de eveneens nieuwe docent Lieke Vergroesen gaan de kleuters liedjes zingen, (muziek)spelletjes spelen en spelen op (simpele) muziekinstrumenten. De cursus is een perfecte voorbereiding als ouders hun kind later een muziekinstrument willen laten bespelen. De lessen zijn op maandag van 16.00 tot 16.45 uur.

Portret Boetseren (volwassenen)

Voor volwassenen is er de cursus Portret Boetseren. Onder leiding van Loes van der Pluijm leer je in 10 lessen hoe je op ware grootte (of kleiner) een 3D portret van iemand maakt met klei. Constructie van opbouw, anatomie, verhoudingen, manieren van boetseren, kenmerken van de kop, het leren kijken, het uithollen van een beeld; alles komt aan bod! De lessen zijn op donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Fotografiek (jongeren en volwassenen)

De bijzondere cursus fotografiek (een mix tussen analoge fotografie en diverse beeldende technieken) krijgt met nieuwe docent Leonie Gossens een nieuwe creatieve impuls. Samen met Piet Pulles verzorgen ze beurtelings de lessen. Een unieke cursus voor alle creatieve fotografen en kunstenaars. Het is geen probleem als je geen ervaring hebt met analoge fotografie. De lessen zijn op zaterdagochtend.

Fotovisie (volwassenen)

Naast Fotogroep Fiction start er een nieuwe fotoclub-achtige cursus bij Kunstencentrum Waalwijk. Bij Fotovisie maak je foto’s, bespreek je ze en krijg je soms opdrachten. De lessen zijn op maandag van 20.00 tot 21.30 uur.

Natuurlijk zijn er nog veel (en veel) meer cursussen bij Kunstencentrum Waalwijk. Kijk voor het complete aanbod (muziek, dans, theater, beeldend, fotografie) op www.kunstencentrumwaalwijk.nl of kom even langs aan de Irenestraat 3 (momenteel is er een verbouwing gaande voorin het pand, maar loop gerust door. Even verderop zijn medewerkers aanwezig voor al uw vragen).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen