GO Waalwijk Festival wordt verrassend en gevarieerd familiefestival

Op zondag 25 september is het centrum van Waalwijk het toneel voor het GO Waalwijk Festival.
Op zondag 25 september is het centrum van Waalwijk het toneel voor het GO Waalwijk Festival.
Foto: Pix4Profs / Gino van Outheusden.

WAALWIJK – Op zondag 25 september vindt het GO Waalwijk Festival plaats in het centrum van Waalwijk. Tijdens deze Sport- & Uitmarkt laten tientallen sport- en culturele organisaties en lokale talenten uit gemeente Waalwijk zien wat ze in huis hebben.

Het programma is rijk gevuld met een keur aan sport- en beweegactiviteiten en volop dans, zang, muziek, theater en creatieve workshops. Het familiefestival is er voor jong en oud, met ook aandacht voor mensen met een beperking.

GO Waalwijk stimuleert inwoners van gemeente Waalwijk om mee te doen met sport en cultuur. Om zo laagdrempelig mogelijk kennis te maken, laten tientallen organisaties zich op zondag 25 september zien tijdens het GO Waalwijk Festival. Bezoekers zijn welkom om sporten uit te proberen en demo’s en kunnen de hele middag een afwisselend programma met muziek- en dansoptredens door lokale talenten bijwonen. Vanwege het grote aantal deelnemende organisaties beslaat het GO Waalwijk Festival een groot gedeelte van het centrum in Waalwijk, waarbij sport en cultuur zich vermengen. Rond het Raadhuisplein, Winterdijk, stadstuin aan de Hooisteeg en de Markt is veel te zien en te beleven en dankzij de samenwerking met het centrummanagement loopt het festival door tot in winkelcentrum De Els. Het is namelijk tevens koopzondag.

Lokaal talent, sport, workshops en cabaret

Het sport- en beweegaanbod is dankzij de aanwezigheid van zo’n 25 aanbieders bijzonder divers. Van padel, handbal, wandelsport en zeilen tot yoga, zwemsport, tafeltennis en nog veel meer. Op het Raadhuisplein en in de stadstuin aan de Hooisteeg vinden op verschillende podia en in de kiosk doorlopend muziek- en dansoptredens en presentaties plaats. Ook op de Markt wordt muziek gemaakt en er zijn enkele loopgroepen die het publiek in het hele centrum op muziek trakteren. Tevens is er ruimte voor ‘previews’ van voorstellingen. Zo geeft het muzikale cabaretduo Piepschuim een voorproefje van de voorstelling die later dit seizoen in Theater De Leest is gepland en er zullen verschillende koren, musicalvereniging NEXT en andere lokale talenten optreden. In het Huis van Waalwijk wordt speciaal voor het festival een pop-up expositie van GMHK ingericht en zijn rondleidingen, yoga en muzikale optredens. In het Schoenenkwartier kan ieder binnenlopen voor gratis creatieve workshops; de ateliers in de Hooisteeg zetten eveneens hun deuren open.

Jongste jeugd en ook senioren en mensen met beperking

Het GO Waalwijk Festival mag zich met recht een familiefestival noemen. Voor de jongste jeugd is er vanaf de start om 11.00 uur een afwisselend programma. Gepland zijn onder meer dansvoorstellingen, voorleesverhalen, creatieve workshops, jeugdtheater in Winterdijk30b, knutselen met het beroemde duo Buurman & Buurman in winkelcentrum De Els, levende spreekwoorden en natuurlijk het grote aanbod sportactiviteiten. Mascotte Sjors Sportief/Creatief van GO Waalwijk zal gedurende dag meermalen zijn opwachting maken. Met een stempelkaart kunnen kinderen leuke prijsjes te winnen. Voor senioren en voor mensen met een beperking zijn specifieke beweeg- en sportmogelijkheden aanwezig. Zo is er onder meer een rolstoelparcours en op het plein voor het gemeentehuis wordt een fietsplein ingericht waar aangepaste fietsen kunnen worden uitgeprobeerd. Het G-team van RWB Waalwijk speelt een demowedstrijd.

Programma

Tijdens het GO Waalwijk Festival zal burgemeester Ausems bekendmaken wie de Waalwijk Inspiratieprijs 2022 wint en wie de winnaars zijn van de foto- en kleurwedstrijd van de gemeente Waalwijk. Het volledige programma en een overzicht van alle deelnemende organisaties is te vinden op www.gowaalwijk.nl/festival. Het GO Waalwijk Festival begint op zondag 25 september om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur, waarna in de stadstuin aan de Hooisteeg van 17.00 tot 18.00 uur wordt afgesloten met een spetterend optreden door de bekende liveband Band Time Out. De toegang tot het GO Waalwijk Festival is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen