Duketown Barbership Singers geven concert in Sint-Jan Waalwijk

Foto: DBS Den Bosch

WAALWIJK – Op zondag 18 september start het nieuwe activiteitenseizoen 2022-2023 van de Vrienden van Sint-Jan de Doper. Die middag om 14:30 uur geven de Duketown Barbershop Singers uit Den Bosch een mooi concert met bekende close-harmony liederen in de bekende Waalwijkse koepelkerk. Iedereen is van harte welkom. Toegang is zoals altijd gratis, na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Duketown Barbershop Singers

De Duketown Barbershop Singers (afgekort tot DBS) uit Den Bosch bestaan dit jaar 32 jaar. Zij zingen barbershop liederen. Dit is een over het algemeen makkelijk in het gehoor liggende manier van close harmony zingen, dus zonder muzikale begeleiding. DBS zingt vierstemmig en uit het hoofd. De tweede tenor (de lead) zingt de melodielijnen. Ze brengen songs van de Beatles, Elvis, John Denver, Ava Max, Billy Joel en vele anderen uit de tweede helft van de vorige eeuw. Dankzij een internationaal standaardrepertoire kunnen de zangers bijna overal ter wereld zingen met ruim zeventigduizend andere barbershop-zangers. Dirigent Stef Fennis is hun muzikale leider en inspirator. Vier leden van het gezelschap vormen samen het kwartet ‘Double Two’. Zij zullen, als onderdeel van het concert van DBS, op 18 september hun eerste officiële optreden verzorgen.

Iedereen welkom

Iedereen is van harte welkom in de Sint-Jan op 18 september om 14:30 uur en de entree is zoals altijd gratis. Reserveren vooraf is niet nodig. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken en even bij te praten. Na afloop wordt gevraagd om een vrije gift ter dekking van de kosten van dit concert.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen