Covestro viert 60ste verjaardag van zijn vestiging in Waalwijk en ondersteunt 60 gezinnen via Voedselbank ‘De Rijglaars’

V.l.n.r. : Arjan Van den Hoven, Gerard Van Binsbergen (Covestro Waalwijk) en Pieter van den Broek.
V.l.n.r. : Arjan Van den Hoven, Gerard Van Binsbergen (Covestro Waalwijk) en Pieter van den Broek.
Foto: Covestro

De Covestro-site in Waalwijk heeft vandaag een verjaardagstaart met 60 kaarsjes. Alles begon in 1962 met de toenmalige oprichting van Polyvinyl Chemie Holland B.V., die grondstoffen produceerde ten behoeve van leerfinish fabrikant Stahl. Gezien de aanwezige schoenindustrie in de “Langstraat” was Waalwijk hiervoor een logische keuze.

Begin jaren ’60 werden gekenmerkt door de bouw van de eerste emulsie-reactor, een magazijn, opslagtanks, een kantoor en een onderzoekslaboratorium. In de jaren ’70 en ’80 werd volop geïnvesteerd in fabrieken voor nieuwe producten – zoals urethanen en beads – en volgden productie-uitbreidingen elkaar op.

In 1985 werd het bedrijf gekocht door ICI en ook onder de nieuwe naam ICI Resins B.V. bleef de onderneming groeien met steeds meer aandacht voor veiligheid en milieu. Zo volgde een jaar na deze overname de opstart van de waterzuiveringsinstallatie. Tijdens de ICI-periode werden steeds meer nieuwe producten en productieprocessen ontwikkeld. In 1993 wijzigde de naam in Zeneca Resins en in 1999 veranderde de naam op de gevel in NeoResins. Dit bedrijf werd in 2005 op zijn beurt overgenomen door DSM. Gedurende de volgende 16 jaar investeerde DSM volop in de uitbreiding van de productie- en opslagcapaciteit, met een grote nadruk op veiligheid en milieu.

Sinds april 2021 maakt de site Waalwijk onderdeel uit van het wereldwijd opererende concern Covestro. En ook onder deze naam blijft de site zich richten op duurzaamheid en draagt ze bij aan een mooiere en betere wereld voor toekomstige generaties. De site ontwikkelt, produceert en verkoopt onder meer bindmiddelen voor verven en lakken en hoogwaardige watergedragen harsen voor coatings.

In de afgelopen 60 jaar heeft het bedrijf zich steeds aangepast aan de wijzigende omgevingsfactoren en marktomstandigheden. Maar één ding is niet veranderd. De site in Waalwijk is al die jaren een betrouwbare werkgever gebleven, die al aan meerdere generaties werkgelegenheid heeft geboden. Ook vandaag werken er 450 medewerkers in o.a. productie, logistiek, R&D, marketing & sales. En met de blik op de toekomst is Covestro in Waalwijk nog steeds op zoek naar onder meer gemotiveerde procesoperators en onderhoudsmonteurs.

Bij deze 60ste verjaardag laat Covestro iedereen graag meegenieten in de feestelijkheden. Als bijdrage aan een mooiere en betere wereld stelt het bedrijf enerzijds een duurzaam gebaar naar zijn eigen medewerkers met de opening van een nieuw parkeerterrein, dat voorzien is van heel wat groen en dat als koelcorridor de hittestress op het terrein moet verminderen, door koelere lucht vanuit de haven aan te voeren.

Voedselbank ‘De Rijglaars’

Covestro hecht ook een veel waarde aan een goede relatie met de omgeving. “Ter gelegenheid van onze 60ste verjaardag zijn we verheugd dat we vandaag een bedrag van 3000 euro aan de Voedselbank ‘De Rijglaars’ kunnen overhandigen. Met dit geldbedrag kunnen we 60 gezinnen in de regio gedurende enkele maanden ondersteunen in hun levensonderhoud. En dat is hard nodig in een periode met ongekende prijsstijgingen. We nodigen vandaag ook al onze gasten – die ons een verjaardagsgeschenk wilden overmaken – uit om aan de voedselbank te doneren en moedigen aan de hand van een inzamelactie de volgende weken ook onze personeelsleden nog aan om voedingsmiddelen voor de Voedselbank bij ons in te leveren”, aldus Gerard Van Binsbergen, site manager van de Covestro-site in Waalwijk.

  • In 1962 startte de productie van grondstoffen voor leerfinish-fabrikant Stahl
  • Dit was nodig voor de destijds bloeiende schoenindustrie in Waalwijk
  • Het bedrijf kende doorheen de jaren meerdere firmanamen
  • In 60 jaar is de site uitgegroeid tot grote en stabiele werkgever in de regio
  • Ook nu zijn er vacatures, onder meer voor operators en onderhoudsmonteurs
  • Voor 60ste verjaardag in Waalwijk doneert Covestro 3000 euro aan Voedselbank ‘De Rijglaars’

Fotobijschrift:  V.l.n.r. Arjan Van den Hoven (voorzitter Voedselbank Waalwijk), Gerard Van Binsbergen (site manager Covestro Waalwijk) en Pieter van den Broek (penningmeester Voedselbank Waalwijk)

Cookieinstellingen