EventCoin vergoedt alle schade voor ‘gratis drank’ tijdens Sterren Muziekfeest op het Plein

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – De schade voor de ‘gratis drank’ tijdens het Sterren Muziekfeest op het Plein wordt volledig vergoed door EventCoin. Dat staat in een overeenkomst die Centrummanagement Waalwijk deze week heeft gesloten met ondernemer Dennis Münninghoff. De organisatie is blij met de ‘keurige oplossing’.

Het muziekevenement van AVROTROS trok dinsdag 14 juni 2022 vele bezoekers naar het centrum van Waalwijk. Zij genoten in de stralende zon van optredens van bekende Nederlandse artiesten, zoals Mart Hoogkamer, Frans Bauer en Django Wagner. Vrij snel na de start van het festival haperden enkele betaalterminals van de app EventCoin. Hierdoor konden gebruikers hun digitale munten niet meer inleveren. Om de feestvreugde onder de duizenden bezoekers erin te houden, besloot de organisatie van het evenement, Centrummanagement Waalwijk (de uitvoeringsorganisatie van BIZ Waalwijk), rond 21:00 uur gratis drank te gaan serveren.

‘Niet meer gedronken dan in 2019’

Zo ging het Sterren Muziekfeest op het Plein in Waalwijk de boeken in als ‘het festival met gratis drank’. Daarmee was het voor de duizenden bezoekers een meer dan geslaagd evenement. De organisatie was er ziek van. “Hoewel er niet meer gedronken werd dan in 2019”, weet voorzitter Peter Plaisier van Centrummanagement Waalwijk (de uitvoeringsorganisatie van BIZ Waalwijk). Belangrijke vragen voor BIZ waren na afloop: Hoe had het kunnen gebeuren en wie gaat de schade vergoeden? Dat doet dus Dennis Münninghoff van EventCoin.

‘Keurige oplossing’

Plaisier is blij met de keurige afwikkeling door EventCoin. “De situatie was vervelend voor alle betrokkenen. Het is keurig hoe deze ondernemer zijn verantwoordelijkheid neemt.” Plaisier vindt verder belangrijk om te benadrukken dat het publiek heeft genoten. “Het was een prachtige avond. Zo getuigen ook de prachtige beelden bij AVROTROS, die Waalwijk weer landelijk mooi op de kaart heeft gezet.”

Volledige verantwoordelijkheid

Münninghoff liet direct na afloop van het evenement al weten de volledige verantwoordelijk voor het debacle te zuilen nemen. Bezoekers van het muziekfestijn kregen niet alleen gratis drank, maar ook diezelfde week al hun geld voor aangekochte munten terug van EventCoin. De kosten die de organisatie moest maken voor het weggeven van gratis consumpties en het inhuren van horecapersoneel bij de lokale horeca worden nu ook volledig vergoed door het bedrijf achter de betaalmunt.

Plan B

Hoewel het systeem nog nooit had gefaald, was er volgens Münninghoff wel een alternatief betalingssysteem. “Achteraf gezien waren er misschien andere opties, maar op dat moment moet je snel een beslissing nemen. EventCoin staat dan ook achter het besluit van de organisatie”, zegt de Helvoirtse ondernemer.

Oorzaak van storing

EventCoin weet inmiddels waardoor de storing is ontstaan. “De druk op het mobiele netwerk en daarmee op de centrale servers was te groot. Er wordt nagedacht over mogelijke oplossingen. Voor nu gaan we de software niet meer inzetten. We willen eerst zeker weten dat het niet nogmaals gebeurt.”

Totale kostenpost

Door de vakantietijd duurde het even voordat alle facturen bij de organisatie binnen waren. Die zijn inmiddels geïnventariseerd en de kostenpost is door alle betrokken partijen vastgesteld. “Het bedrag is behoorlijk, maar EventCoin compenseert de schade volledig. Er zijn geen andere partijen bij betrokken”, zegt Münninghoff.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen