Pannehoef Country Dancers

Foto: Pannehoef Country Dancers

KAATSHEUVEL – Op 21 februari 2020 bestond Pannehoef Country Dancers 20 jaar. Door de corona hebben we dit nog niet kunnen vieren. Op maandagavond 13 juni 2022 hebben we dit in het klein gedaan met een stukje gebak bij onze slotavond van het seizoen. In augustus gaan we samen nog heerlijk barbecueën.

We zijn thuis in buurthuis Pannehoef te Kaatsheuvel. In 2000 begonnen we fanatiek aan de lessen met 30 leden. In die tijd waren erop veel plaatsen clubs en zeker in elk buurthuis. Van lieverlee nam het aantal af, maar waar bij andere buurthuizen de clubs verdwenen, is onze club blijven bestaan. Elke maandagavond dansen we met 14 leden de verschillende country dansen.

Een lid is al vanaf het begin lid. De lessen worden door André van der Schans gegeven in een ontspannen sfeer. Gezelligheid, maar toch iets nieuws leren. Met veel geduld en herhalingen blijven de dansen terugkomen. Vanaf het begin tot nu zijn er totaal 380 dansen uitgelest. Of we ze nu nog allemaal kennen? Dat is de grote vraag. De oudere dansen uit de begin jaren zitten er vaak nog goed in, maar de recentere dansen geven vaker een probleem.

Na de 20 jaar (inmiddels 22 jaar) van lesgeven, weet André wat de leden mooie muziek vinden, en waar ze op willen dansen. De laatste tijd is dit Latijns Amerikaanse muziek, maar ook jaren 60 muziek en dan vooral rock. Dit alles natuurlijk met de nodige country invloeden. Onze leden komen uit Kaatsheuvel, Waalwijk, Sprang-Capelle en Loon op Zand.

De leden worden elke week prettig ontvangen en voorzien van een drankje door vrijwilligers, Sjaan van Iersel en Coby Steer en bij afwezigheid Hennie en Jaqueline. Sjaan en Coby horen ook echt bij onze club.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met André 06-48103812 of bij buurthuis Pannehoef. Wij genieten nu van onze vakantie en starten weer in september, maandagavond 12 september 2022.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen