112

Man berooft supermarkt en vlucht met Jumbotas vol geld op een omafiets (reconstructievideo)

Afgelopen maandag heeft Bureau Brabant aandacht besteedt aan de heftige overval op de Jumbo aan de Grotestraat in Waalwijk op woensdag 30 maart 2022. De recherche Hart van Brabant (Tilburg e.o.) is volop bezig met het onderzoek en is druk op zoek naar tips!

Om jullie een beeld te geven van wat er is gebeurd, heeft de politie samen met Bureau Brabant een reconstructie gemaakt en hebben ze bewakingsbeelden gedeeld. Dit is ook voor de politie van belang om de puzzelstukjes bij elkaar te krijgen. Dit soort heftige incidenten zijn namelijk vaak erg complex en hebben een grote impact op de slachtoffers.

Overval 30 maart

Vier Jumbo-medewerkers in Waalwijk kregen op woensdag 30 maart de schrik van hun leven, toen er bij het binnengaan van de winkel plots een man met een pistool voor hun neus stond. Uiteindelijk wist hij die vroege ochtend met een flink geldbedrag te vertrekken. 

Het was die woensdagochtend nog rustig aan de Grotestraat in Waalwijk, waar het Jumbofiliaal ligt. Logisch, aangezien de eerste medewerkers daar al om kwart voor zeven naar binnen gaan voor de eerste werkzaamheden van de dag.

Op het moment dat het viertal de deur opent, komt de volledig in het zwart geklede man tevoorschijn. Hij dwingt hen naar binnen te gaan en laat daar één medewerker de handen van zijn collega’s vastbinden met tiewraps.

Gele Jumbotas
Vervolgens vraagt hij meerdere keren om geld. Het groepje leidt hem uiteindelijk naar de kassa’s voor in de winkel, waar de inhoud van een lade in een gele jumbotas wordt gestopt. Met zijn buit in handen, vlucht de overvaller via de nooddeur. Die komt uit op de Diederikstraat. Daar staat een zwarte omafiets, waarop hij ervandoor gaat. Uiteindelijk laat hij de fiets weer achter aan de Looierij.

Zowel de overval, als de vlucht van de overvaller zijn vastgelegd op camera. Door zijn zwarte kleding met kapuchon is het lastig om de man te omschrijven, maar de politie hoopt dat iemand hem herkent aan zijn doen en laten.

Als volgers van deze social media kanalen kunnen jullie een erg waardevolle bijdrage leveren aan het onderzoek van de politie! Was jij die ochtend al vroeg opgestaan en heb je iets vreemds of opvallends gezien? Laat het de politie weten door te bellen met 0900-8844. Je kunt ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen