Asieldier Marquis zoekt nieuwe baas

Marquis
Marquis
Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – Marquis is mooi en lief. Dit gelezen hebbend zal misschien menigeen naar de telefoon rennen om hem meteen te adopteren. Maar eerst moet er wat meer duidelijkheid worden verschaft. Want erg veel meer weten we niet van hem.

Marquis is een gecastreerde reu, een mooie windhond, maar het is niet helemaal duidelijk wat voor een ras precies. Hij heeft veel van een whippet, maar is wat groter. Rank, maar toch flink gespierd. Lief is hij ook. Iedere bezoeker van het asiel wordt vriendelijk bekeken en kan hem gerust aaien. Een nieuwe eigenaar zal aan hem zeker een heel aanhankelijke vriend hebben. Hij is nog jong, twee jaar, en heeft waarschijnlijk dus nog vele jaren te gaan.

Dat we niets over hem weten, is te wijten aan het feit dat hij gevonden is. Wie zijn baas was of hoe hij gehuisvest was: er valt slechts naar te raden. Maar we vermoeden dat het geen huisdier was. Hij kent nauwelijks commando’s, is bij situaties die voor andere honden gewoon zijn, een beetje schrikachtig en, wat de duidelijkste aanwijzing is, hij is niet helemaal zindelijk. Zijn thuis zal misschien een kennel geweest zijn.

Men moet dus niet al te snel naar de telefoon grijpen. Eerst even nadenken. Er valt namelijk nog veel werk te verrichten voor Marquis doorheeft, wat er allemaal nodig is om in een mensenmaatschappij te passen. Daar zal niet iedereen zin in hebben. Maar omdat hij zo aanhankelijk is, zal dat met geduld, liefde en de nodige inzet zeker lukken.

Heeft u interesse in deze schat, maak dan telefonisch een afspraak met Dierenasiel Waalwijk, Prof. Van ‘t Hoffweg 7, om kennis met hem te maken. U kunt iedere ochtend bellen: 0416 333964.

Marquis krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen