Wethouder van gehandicaptenzaken; een primeur voor Waalwijk?

Niels Aussems
Niels Aussems
Foto: Arna Schoemans fotografie

WAALWIJK – Kandidaat-raadslid Niels Aussems uit Sprang-Capelle hoopt minstens op één zetel, anders wel met een verkiezingsoverwinning om de wethouder van gehandicaptenzaken te worden.

“Als eenmansfractie kun je alleen met het aantal stemmen de verkiezingen winnen. Dat in zetels weer niet kan.” Met de nieuwe wethouderspost heeft hij de missie om van de gemeente Waalwijk de meest inclusieve gemeente van Nederland te maken. “Dat veel partijen in hun verkiezingsprogramma’s beamen met hun standpunt voor een inclusieve samenleving te zijn. Daarvoor heb je wel een boegbeeld nodig die het gaat aanjagen!”

Nu dat Rick Brink de minister van gehandicaptenzaken weg is, wie zorgt er nu voor de nodige inclusie in de samenleving? Dat de terrassen van de horeca gangbaar zijn, zorgt voor een nieuwe cultuur in het sociaal domein, zorgt dat het passend onderwijs ook echt in maatwerk is, rolstroelvriendelijke speeltuinen, een betere doorstroom tussen onderwijs en arbeidsmarkt, sporten met een beperking stimuleren, sneller hulp bij psychische problemen? en ga zo maar door. Kortom: er is nog veel werk te verzetten!

Aussems heeft zelf een lichte vorm van autisme en een aardig netwerk vanuit zijn vorige loopbaan als oprichter van ANBI stichting Nationale Talentenbank. Een LinkedIn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Volgens hem is het hard nodig “Ik ben door verschillende inwoners met de vraag benadert wat ik in concreet ging doen voor mensen met een beperking. Want een inclusieve samenleving klinkt wat te algemeen. Zodoende kwam bij mij het idee voor een wethouder van gehandicaptenzaken.”

Als de ambitie tot wethouder niet lukt wilt Niels graag tijdens de formatie daarover in gesprek met de formerende partijen, zodat er alsnog een wethouder van gehandicaptenzaken komt, alleen dan iemand van een andere partij.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen