Stadsdichter Bowy Schouten neemt afscheid: gemeente start zoektocht naar nieuwe stadsdichter

Bowy Schouten
Bowy Schouten
Foto: Rolf Balkenende Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – Stadsdichter Bowy Schouten stopt. De gemeente start een zoektocht op naar een nieuwe stadsdichter. Past dat helemaal bij jou? Lees dan snel verder.

Vertrek Bowy Schouten

Bowy Schouten stopt omdat hij is verhuisd uit Waalwijk. Hierdoor ontbreekt voor hem de binding en betrokkenheid met de stad teveel. Hij kijkt uit naar de toekomst waarin hij doorgaat met dichten. Hij hoopt dat de gemeente een goede opvolger vindt en wenst hem of haar heel veel moois toe. Wethouder John van den Hoven over het vertrek van Bowy: We vinden het erg jammer dat Bowy stopt als stadsdichter. We waren erg enthousiast over zijn gedichten en de toewijding waarmee hij deze schreef. Hij had veel talent. We wensen Bowy veel geluk en succes in de toekomst. En natuurlijk hopen we dat we nog zo’n geweldig dichttalent in onze gemeente vinden, dat deze mooie taak wil overnemen.’

Ben jij de nieuwe stadsdichter?

De gemeente start een zoektocht naar een nieuwe stadsdichter. Woon jij in de gemeente Waalwijk, heb je hart voor de stad en ben jij een dichter in hart en nieren? Vind jij het leuk om gemiddeld 10 keer per jaar gedichten te schrijven over en voor de stad? En deins jij er niet voor terug om soms op een bijeenkomst van de gemeente een voordracht te doen? Bijvoorbeeld samen met een wethouder of de burgemeester. Dan zijn wij op zoek naar jou! Houd de website en social media kanalen van de gemeente de komende tijd goed in de gaten. Daar lees je binnenkort meer over de zoektocht.

LEES HIER een afscheidsgedicht van Bowy.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen