Asieldier Woezie zoekt nieuwe baas

Woezie
Woezie
Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – Het is momenteel erg rustig in het asiel. Enkele weken geleden was dat heel anders: in tegenstelling tot andere jaren in die periode verbleven er heel veel katten en we begonnen al te wanhopen hoe dat moest gaan als de voorjaarskattengolf weer zou aanbreken. Maar gelukkig hoeven we ons daarover nu geen zorgen meer te maken.

En ook gelukkig is het voor Woezie, een mooie lapjespoes van ruim vierenhalf jaar. Zij heeft nu een hele kattenkamer voor zich alleen en dat is voor Woezie prettig. Ze heeft niet zoveel zelfvertrouwen en blijft het liefst op afstand van alles wat ze maar enigszins bedreigend vindt. In een volle kattenkamer zou ze beslist heel zenuwachtig zijn geworden. Die stressgevoeligheid is ook de reden dat Woezie is afgestaan: ze wilde wel graag naar buiten, maar na enige tijd kwam ze dan weer overstuur naar huis. En het wende maar nooit. Ze bleef alsmaar gestresst.

Ze zit nog niet zo lang in het asiel en dat moet natuurlijk ook niet veel langer gaan duren. Als iemand haar kamer binnenkomt, gaat ze het liefst veilig bovenop de kast zitten, een beetje in elkaar gedoken en op haar hoede. Toch is het een lieve kat als ze je eenmaal vertrouwt. Ze laat zich dan graag aaien en zet al snel haar spinmachientje aan. Ze verdient een rustige omgeving, een gezin zonder kinderen, zonder honden en andere katten. Daar zal ze zich na misschien wel een flinke gewenningsperiode op haar gemak voelen en haar aanhankelijke kant laten zien. Het fijnste zou zijn als er een afgesloten buitenruimte zou zijn: wel veel zien en meemaken, maar dan veilig van achter het hek.

Heeft u interesse in Woezie, kom dan na telefonische afspraak eens met haar kennismaken in Dierenasiel Waalwijk, Prof. Van ’t Hoffweg 7. U kunt iedere ochtend bellen: 0416 333964.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen