112

Nachtdienst in Waalwijk; rijden zonder rijbewijs, baldadigheid en rijden onder invloed

Foto: Politie Loon op Zand

LANGSTRAAT – In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari, omstreeks 00:15 uur, zagen agenten op de Groen van Prinstererlaan in Waalwijk een personenauto met alleen stadsverlichting rijden. Hierop besloten de agenten een controle in te stellen.

Nadat zij waren gekeerd zagen de agenten, dat de bestuurder zijn snelheid verhoogde en hard via de Heermanslaan de Baardwijksestraat in reed. Met hoge snelheid reed de bestuurder hier doorheen, negeerde het stopteken en probeerde de agenten kwijt te rijden. Helaas voor de bestuurder lukte dit niet en gaf hij zijn vluchtpoging op in de Loeffstraat. Na staandehouding bleek dat de bestuurder, een 19 jarige man uit Waalwijk, vluchtte omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs B. De man was niet onder invloed van enige stof. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Omstreeks 00.40 uur kregen dezelfde agenten de melding dat jongeren bezig waren met het wegnemen van een verkeersbord aan de Floris V-laan in Waalwijk. Een getuige belde direct 112 en sprak de agenten bij. Bij het zien van de dienstauto gingen de jongeren er vandoor. Eén verdachte kon snel achterhaald worden. De tweede verdachte werd met behulp van de getuige ook snel achterhaald. Beide jongens bekenden het feit en worden voor een passende straf naar Bureau HALT gezonden. De jongeren waren beiden 15 jaar oud en afkomstig uit respectievelijk Waalwijk en Geertruidenberg.

Omstreeks 3.30 uur zagen de agenten een bestelauto rijden over de Burgemeester Smeelelaan in Waalwijk. De bestuurder, een 30 jarige man uit Drunen, werd op de Pastoor Kuypersstraat onderworpen aan een controle op het rijden onder invloed. De man testte positief op het vermoedelijk gebruik van cannabis, cocaïne, amfetamine en meth-amfetamine. Op het politiebureau te Sprang-Capelle werd van de man bloed afgenomen door een verpleegkundige. Proces-verbaal wordt opgemaakt als de uitslag van het laboratorium positief blijkt te zijn. Met een rijverbod van 24 uur mocht de man later het bureau verlaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen