Driepunter voor WSC bij herstart competitie

Stijn van der Put, weer terug na blessure, scoorde voor WSC.

Zondag heeft een piepjong WSC weten te winnen van FC Tilburg. Met een gemiddelde leeftijd van slechts 21.9 jaar in de basiself stond het jongste WSC 1 ooit in een competitiewedstrijd binnen de lijnen aan de Akkerlaan. En dan moeten we nog opmerken dat de ervaren aanvoerder Yorick Hulsman (29) en Ronny de Bresser (31) dit gemiddelde aardig omhoog halen. Door deze broodnodige overwinning haalt WSC meteen de tegenstander van vandaag in op de ranglijst door een iets beter doelsaldo. De goede lijn die was ingezet na de lockdown en winterstop is daarmee doorgetrokken.

WSC ging furieus van start en na 5 minuten was het ook al raak voor de thuisploeg. Een begin waar op gehoopt was. De van een blessure teruggekeerde Stijn van der Put kreeg de bal op puntje 16 voor zijn voeten na goed collectief druk zetten van de hele ploeg. Hij twijfelde geen moment en krulde de bal schitterend in de verre hoek buiten bereik van de Tilburgse goalie. In de tweede wedstrijd tegen VOAB liep Stijn een flinke enkelblessure op maar uiteindelijk mede door de lockdown en winterstop heeft hij maar 5 competitiewedstrijden hoeven missen in de hoofdmacht. 10 minuten later was het helaas ook raak aan de andere kant. In één van de spaarzame gevaarlijke momenten van FC Tilburg werd een vrije trap bij de tweede paal goed binnen gekopt. WSC bleef de sterkere partij en een aantal gevaarlijke aanvallen schoten net tekort om de voorsprong opnieuw te pakken. In de 40e minuut was het alsnog raak. Een schitterende opening van Max Timmermans kwam bij de mee opgekomen Erhan Aksoy terecht.  Zijn voorzet was de keeper iets te machtig, want deze liet de bal los. Pepijn Vrinten was er als de kippen bij om het cadeautje uit te pakken en schoot de verdiende 2-1 tegen de touwen.

Ook in de tweede helft bleef WSC de sterkere ploeg al was het spel wel slordig aan Waalwijkse kant. Positief punt is wel dat er vrijwel niets meer is weggegeven. Wanneer echter de kansen die er nog waren, benut zouden zijn, had de spannende eindfase wellicht voorkomen kunnen worden. De grootste kans in de tweeden helft was er voor invaller Semir Delic die zijn competitiedebuut in WSC 1 had kunnen opluisteren met een doelpunt. Hij mistte echter oog in oog met de Tilburgse keeper.

Al met al een uitstekende overwinning voor het vlaggenschip waarbij er keihard geknokt is door de mannen. Als sommige slordigheden uit deze jonge groep gaan, zijn ze tot veel meer in staat en zal de weg naar boven vervolgd gaan worden.

Volgende week reist WSC1 af naar Oosterhout waar het koploper TSC zal ontmoeten. Hopelijk kan de goede lijn worden doorgetrokken.