Bewoners Paganinistraat Waalwijk maken bezwaar tegen hondenuitrenveld

WAALWIJK – De gemeente Waalwijk start op 9 maart een pilot tegen de overlast van hondenpoep. De gemeente wil drie hondenuitrenvelden maken in de wijk Zanddonk waaronder eentje in de Paganinistraat. 

Rob en Linda van der Linden hebben ondertussen een bezwaar ingediend tegen de plannen van de gemeente. Ze zijn verheugd dat de gemeente Waalwijk zich wil inzetten voor een betere en schonere leefomgeving voor honden en hondenbezitters. Alleen verbazen zij zich over de locatie aan de Paganinistraat die nu gekozen is als hondenuitrenveld.

“De bewoners hebben er de afgelopen jaren hard aan gewerkt om de mensen in onze straat nader tot elkaar te brengen. En met succes. Zo helpen wij ouder wordende buurvrouwen met het snoeien van de tuin, gaan op de koffie om eenzaamheid tegen te gaan en helpen we hen met de alledaagse dingen, zoals het doen van boodschappen, het aan straat zetten van containers, etc. Daarnaast weten de jonge moeders elkaar inmiddels ook te vinden. Bij onvoorziene omstandigheden is er altijd wel een buurvrouw die even kan oppassen of een kind naar school kan brengen.

Hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen? Door het enige grasveld aan de Paganinistraat, dat we inmiddels het groene hart van de wijk kunnen noemen. Hier komen we samen om even bij te kletsen, organiseren we activiteiten en spelen onze kinderen dagelijks met elkaar, maar ook met klasgenoten en familie. We zullen een aantal voorbeelden noemen waarom dit grasveld zo belangrijk is voor onze wijk. In de winter, als het koud genoeg is, organiseren we schaatsmiddagen met koffie en lekkers en houden onze kinderen sneeuwballengevechten of sleeën elkaar rond. Ook vieren we oud en nieuw samen. In de lente en zomer zijn er kinderfeestjes, organiseren we Koningsspelen, geven we spontane picknicks en houden we watergevechten. We vieren gezamenlijk met bewoners uit de hele wijk Koningsdag, kijken naar de race van Max Verstappen en houden buurtfeesten zoals een buurtbarbecue met meer dan 80(!) buurtbewoners.

Het grasveld is dan ook een dankbare ontmoetingsplek voor jong en oud. Een persoonlijk hoogtepunt afgelopen zomer was de ontmoeting tussen de oudste bewoonster van de wijk, mevrouw Van Drunen van 88 jaar en de jongste bewoner van de wijk, de pasgeboren Lucas. Het grasveld is een speciale plek te midden van de wijk waar wij al jaren bezig zijn om meer sociale controle en betrokkenheid te creëren. Het is een plek die zorgt voor gezelligheid en een gevoel van eenheid in de wijk. Wij brengen iedereen samen, sluiten niemand uit. Bewoners van alle leeftijden en nationaliteiten komen samen, net als directe buren en buren die iets verder in de wijk wonen, nieuwe en oude bewoners. Samen zorgen we voor een gezellige en veilige omgeving waar iedereen – die dat wil – zich betrokken en gezien voelt. Dit kunnen we toch niet verloren laten gaan door de komst van een hondenuitrenveld waar niemand op zit te wachten?!” aldus Rob en Linda.

Ze vragen zich verder af of de plannen vooraf zijn besproken met hondenbezitters in de gemeente? Want de hondenbezitters in de wijk zien geen meerwaarde in dit hondenuitrenveld. Rob en Linda hebben diverse hondenbezitters in de wijk gesproken en zij gaven allemaal aan liever naar de loslooproute van de Roestelberg of het Lido te gaan. Daar kunnen honden immers rennen zonder water in de buurt. Aan een hondenuitrenveld aan de Paganinistraat heeft niemand behoefte, dus waarom kiezen voor deze locatie?

Rob en Linda hopen dat hun bezwaarschrift serieus wordt genomen en dat er alsnog wordt gekeken naar alternatieve locaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen