Plan voor nieuwbouw horecavoorziening Lido ingediend bij gemeente Waalwijk

Impressie nieuwe horeca-gelegenheid LIDO
Impressie nieuwe horeca-gelegenheid LIDO
Foto: LA Architecten Ingenieurs

WAALWIJK – Bij het Lido in Waalwijk komt mogelijk weer een horecavoorziening. Op 24 december 2021 heeft de gemeente Waalwijk een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor de nieuwbouw van een horecavoorziening met terras op de locatie van het voormalige Lido aan de Vijverlaan te Waalwijk. Het complex moet straks plek bieden aan zo’n 200 bezoekers. Als alles meezit, start de bouw halverwege dit jaar.

Beoordeeld zal worden of er medewerking verleend kan worden aan deze aanvraag omgevingsvergunning. De aanvraag is openbaar en op afspraak in te zien. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat voor het ingediende bouwplan geen herziening van de ter plaatse geldende beheersverordening noodzakelijk is.

Het complex krijgt twee verdiepingen, waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, lunch of diner. Op de begane grond komt verder een flink terras. Op de eerste verdieping is bovendien ruimte voor een wat kleiner, overdekt terras. De horecazaak krijgt vrijwel zeker de naam Lido.

In 2021 lanceerde de partij LokaalBelang een plan voor een mooie veilige zwemplek bij het Lido, compleet met een stadsstrand. Een stadsstrand kan in hun ogen een aanwinst voor Waalwijk zijn. Om de plas aan te wijzen als officiƫle zwemlocatie is nog veel onderzoek nodig. De surfvijver is namelijk een zandput. Deze is normaal gesproken niet geschikt om in te zwemmen.

De mogelijke aanleg van het stadsstrand duurt dus nog wel even, de komst van een horecazaak bij het Lido is een stap dichterbij. Het gaat om een horecavoorziening aan de zuidzijde van de Vijverlaan, op loopafstand van de surfvijver.

Impressie (credits LA Architecten Ingenieurs)
Op het grasveld rechts van het parkeerterrein komt de nieuwe horeca-zaak, (Foto Airpro Waalwijk)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen